Kryddstekt-kycklingbröst-med-vinägerstekta-morötter,-getostcreme-och-potatisstomp
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddstekt kycklingfilé med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp

50 min | Enkelt

Härligt kryddiga och möra bröstfiléer får här sällskap av syrliga morötter och mild getostcrème. Använd gärna en elektrisk stektermometer för att få perfekt resultat på filéerna varje gång.

Ingredienser

2
Bosarpkyckling - Ekologisk kycklingbröstfilé
1 tsk
fännkålsfrön, krossade
0.5 tsk
chiliflakes

Vinägerstekta morötter

600 g
morötter, skalade
80 g
smör
0.4 dl
vitvinsvinäger
2 msk
hackad persilja

Getostcreme

2 dl
kesella
100 g
getost av chèvretyp

Potatisstomp

500 g
mandelpotatis, skalad
60 g
smör
1 dl
gräddfil
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt kryddiga och möra bröstfiléer får här sällskap av syrliga morötter och mild getostcrème. Använd gärna en elektrisk stektermometer för att få perfekt resultat på filéerna varje gång.

Så här gör du

Kryddstekt kycklinfilé: Sätt ugnen på 100°. Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt i cirka 7 till 8 minuter.

 

Låt skinnet bli gyllene med bra krisp. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan.

 

Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur.

Potatisstomp: Under tiden kycklingen steks kokar du potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

Krossa potatisen med en träslev och blanda ner smör och gräddfil. Krydda med salt och peppar.

Vinägerstekta morötter: Skär morötterna i lika stora bitar ca 1 cm. Stek mjuka i smöret på medelhög värme.

Avsluta med vinäger som får koka in i morötterna och toppa med persilja, salt och peppar.

Getostcreme: Vispa ihop kesella med getost. Getosten ska inte ha vitmögelskal. Smaka av med salt.

Skiva upp kycklingbrösten innan servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!