Kycklingköttbullar med en härlig citronpotatis och tomatsås
Ingredienser
Citronpotatis
Tomatsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.
Så här gör du
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar, koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en långpanna.
Skär halva citronen i 2-3 bitar och lägg i formen. Pressa över saften av den andra halvan. Ringla över olja. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills den har fått fin färg.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.
Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd