
Kycklingköttbullar med en härlig citronpotatis och tomatsås
Ingredienser
Citronpotatis
Tomatsås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.
Så här gör du
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar, koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en långpanna.
Skär halva citronen i 2-3 bitar och lägg i formen. Pressa över saften av den andra halvan. Ringla över olja. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills den har fått fin färg.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.
Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!


Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs