
Kycklingköttbullar med en härlig citronpotatis och tomatsås
30 min |
Ingredienser
300 g
Kycklingköttbullar
60 g
ruccola
Citronpotatis
1 kg
mjölig potatis
1 dl
olivolja
1
citron
1 tsk
flingsalt
1 krm
svartpeppar
Tomatsås
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 dl
plockad oregano
0.5 dl
olivolja
1 msk
tomatpuré
1 burk
körsbärstomater
1 msk
honung
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.
Så här gör du
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar, koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en långpanna.
Skär halva citronen i 2-3 bitar och lägg i formen. Pressa över saften av den andra halvan. Ringla över olja. Salta och peppra.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills den har fått fin färg.
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter.
Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.
Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!
