Kycklingköttbullar-med-citronpotatis-och-tomatsås
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med en härlig citronpotatis och tomatsås

30 min |

Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.

Ingredienser

60 g
ruccola

Citronpotatis

1 kg
mjölig potatis
1 dl
olivolja
1
citron
1 tsk
flingsalt
1 krm
svartpeppar

Tomatsås

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 dl
plockad oregano
0.5 dl
olivolja
1 msk
tomatpuré
1 burk
körsbärstomater
1 msk
honung
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Köttbullar och tomatsås är en klassiker - och detta recept är en klassiker i ny tappning. Citron ger smak åt ugnsbakad klyftpotatis i denna härligt fräscha rätt som toppas med ruccola.

Så här gör du

Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i bitar, koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en långpanna.

Skär halva citronen i 2-3 bitar och lägg i formen. Pressa över saften av den andra halvan. Ringla över olja. Salta och peppra.

Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills den har fått fin färg.

Skala och finhacka under tiden lök och vitlök. Fräs med hälften av oreganon i olivolja på svag värme i cirka 5 minuter.

Tillsätt tomatpuré, körsbärstomater och honung. Salta och peppra. Låt puttra ihop på medelvärme i cirka 15 minuter.

Stek köttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med tomatsås och citronpotatis. Toppa med ruccola.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!