
Kycklingköttbullar med blomkålspuré och tomatsallad
Ingredienser
Blomkålspuré
Tomatsallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.
Så här gör du
Blomkålspuré: Skala och finhacka schalottenlöken. Skär blomkålen i små bitar, släng mittstocken i komposten. Fräs lök och blomkål i smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Koka på svag värme i cirka tio minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olja, vinäger, krasse, salt och peppar. Rör om väl.
Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera snyggt blomkålspuré och tomatsallad. Toppa gärna med en grönt ört av valfri sort.
Smaklig måltid!


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel