![Kycklingköttbullar-med-blomkålspure](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/07/Kycklingk%C3%B6ttbullar-med-blomk%C3%A5lspure.jpg)
Kycklingköttbullar med blomkålspuré och tomatsallad
30 min |
Ingredienser
300 g
Blomkålspuré
2
schalottenlökar
700 g
blomkål
2 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
2 krm
salt
1 krm
vitpeppar
Tomatsallad
500 g
blandade tomater
3 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
krasse
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/07/27134336/Eko-kycklingk%C3%B6ttbullar.png)
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.
Så här gör du
Blomkålspuré: Skala och finhacka schalottenlöken. Skär blomkålen i små bitar, släng mittstocken i komposten. Fräs lök och blomkål i smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Koka på svag värme i cirka tio minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olja, vinäger, krasse, salt och peppar. Rör om väl.
Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera snyggt blomkålspuré och tomatsallad. Toppa gärna med en grönt ört av valfri sort.
Smaklig måltid!
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/07/27134336/Eko-kycklingk%C3%B6ttbullar.png)