Kycklingköttbullar-med-blomkålspure
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med blomkålspuré och tomatsallad

30 min |

Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.

Ingredienser

Blomkålspuré

2
schalottenlökar
700 g
blomkål
2 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
2 krm
salt
1 krm
vitpeppar

Tomatsallad

500 g
blandade tomater
3 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
krasse
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.

Så här gör du

Blomkålspuré: Skala och finhacka schalottenlöken. Skär blomkålen i små bitar, släng mittstocken i komposten. Fräs lök och blomkål i smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Koka på svag värme i cirka tio minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olja, vinäger, krasse, salt och peppar. Rör om väl.

Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera snyggt blomkålspuré och tomatsallad. Toppa gärna med en grönt ört av valfri sort.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!