Kycklingköttbullar med kantareller och ärtstomp
30 min |
Ingredienser
Knallgrön ärtstomp
0.5
purjolök
100 g
grönkål
3 msk
olivolja
250 g
gröna ärtor
1 dl
vatten
0.5 dl
pressad citronjuice
1
vitlöksklyfta
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Förgyll köttbullarna och toppa med lyxiga kantareller! I receptet matchas Kycklingköttbullar med ett härligt ärtstomp gjort på gröna ärter, grönkål och purjo i denna lika nyttiga som välsmakande måltid.
Så här gör du
Ärtstomp: Skiva purjon tunt och finhacka grönkålen. Fräs allt i olivolja i en vid kastrull i cirka 5 minuter utan att det får färg. Tillsätt ärter, vatten och citronsaft. Riv i vitlöken. Salta och peppra.
Låt få ett uppkok och dra direkt åt sidan. Mixa till ett fint stomp. Smörfräs kantarellerna.
Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera med ärtstomp, kantareller och salladstopping.
Smaklig måltid!
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka