Kycklingköttbullar-med-kantareller-och-ärtstomp
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med kantareller och ärtstomp

30 min |

Förgyll köttbullarna och toppa med lyxiga kantareller! I receptet matchas Kycklingköttbullar med ett härligt ärtstomp gjort på gröna ärter, grönkål och purjo i denna lika nyttiga som välsmakande måltid.

Ingredienser

300 g
Kycklingköttbullar
150 g
kantareller
1 dl
rostad salladstopping

Knallgrön ärtstomp

0.5
purjolök
100 g
grönkål
3 msk
olivolja
250 g
gröna ärtor
1 dl
vatten
0.5 dl
pressad citronjuice
1
vitlöksklyfta
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Förgyll köttbullarna och toppa med lyxiga kantareller! I receptet matchas Kycklingköttbullar med ett härligt ärtstomp gjort på gröna ärter, grönkål och purjo i denna lika nyttiga som välsmakande måltid.

Så här gör du

Ärtstomp: Skiva purjon tunt och finhacka grönkålen. Fräs allt i olivolja i en vid kastrull i cirka 5 minuter utan att det får färg. Tillsätt ärter, vatten och citronsaft. Riv i vitlöken. Salta och peppra.

Låt få ett uppkok och dra direkt åt sidan. Mixa till ett fint stomp. Smörfräs kantarellerna.

Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera med ärtstomp, kantareller och salladstopping.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!