
Toast med kycklingbacon, pocherat ägg och hollandaise
20 min | Enkelt
Ingredienser
Pocherade ägg
4 st
ägg
1 liter
vatten
1 msk
ättika 12%
Toast
8 skivor
4 skivor
surdegsbröd
50 g
smör till stekning
2 st
avokado, skivade
2 dl
hollandaisesås, färdigköpt
klippt smörgåskrasse
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktig brunchklassiker med klimatsmart kycklingbacon. Servera med en kopp te eller varför inte en Bloody Mary.
Så här gör du
Pocherade ägg
Koka upp vatten med ättika i en kastrull. Sänk värmen något och vispa vattnet innan äggen tillsätts ett och ett. Låt sjuda i 4-5 minuter. Ta ur med en hålslev och lägg på en tallrik med papper.
Toast
Stek kycklingbacon i smör i några minuter tills det får en fin färg. Stek sedan brödskivorna i samma panna med en till klick smör. Skiva avokadon.
Toppa de stekta brödskivorna med kycklingbacon, skivad avokado och pocherat ägg. Toppa sedan äggen med rikligt med hollandaisesås och strössla över lite smörgåskrasse.