krok
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkroketter med jalapeño, gurka och mynta

60 min | Enkelt

Krispiga kycklingkroketter med smak av jalapeño, rökt paprika med en läskande myntayoghurt samt gurka

Ingredienser

kroketter

4 st
kycklingklubbor
5 dl
mjölk
50 g
smör
1.5 dl
vetemjöl
1 msk
rökt paprikapulver
1 st
citron, skalet
100 g
manchego, eller liknande ost riven
salt
peppar

panering

2 dl
vetemjöl
3 st
ägg, vispade
3 dl
pankoströbröd

övrigt

0.5 st
gurka, hyvlad
1 st
jalapeno, tunt skivad
3 st
salladslök, tunt skivade
1 tsk
olivolja
salt
peppar

gräddfil med mynta

1 dl
gräddfil
2 msk
mynta, fint skuren
1 st
lime, skalet

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Krispiga kycklingkroketter med smak av jalapeño, rökt paprika med en läskande myntayoghurt samt gurka

Så här gör du

Salta och peppra kycklingklubborna. Lägg i en ugnsform och och baka i ugn på 180 grader i ca 30 min till en innertemp på 75 grader. Låt svalna

Bechamel

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och det rökta paprikapulvret. Vispa tills det får en gyllenbrun ton. Slå sen på mjölken och vispa konstant. Smaka av med salt och peppar i några minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt sen den rivna manchegoosten och riv ner citronskal. Ställ åt sidan och låt svalna

Riv ner köttet från kycklingklubborna i mindre strimlor och lägg i en bunke. Finhacka kycklingskinnet Blanda detta med bechamelen. Smaka av med salt och peppar.

När smeten är kyld rulla små bollar kyl.

Panera bollarna i vetemjöl, vispat ägg och pankostöbröd. Doppa de igen i ägget och sen i panko. Nu är de dubbeldubbelpanerade.

Så här långt kan kroketterna förberedas. När de ska serveras friteras de i 180 grader i några minuter tills de har fått en gyllene färg

Tillbehör

Blanda gräddfilen med mynta och limeskal. Hyvla gurkan med en osthyvel eller mandolin. Skär salladslöken fint. Arrangera enligt bilden och pensla på olivolja över gurkan. Salta och peppra.