Kycklingkroketter med jalapeño, gurka och mynta
Ingredienser
kroketter
panering
övrigt
gräddfil med mynta
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krispiga kycklingkroketter med smak av jalapeño, rökt paprika med en läskande myntayoghurt samt gurka
Så här gör du
Salta och peppra kycklingklubborna. Lägg i en ugnsform och och baka i ugn på 180 grader i ca 30 min till en innertemp på 75 grader. Låt svalna
Bechamel
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och det rökta paprikapulvret. Vispa tills det får en gyllenbrun ton. Slå sen på mjölken och vispa konstant. Smaka av med salt och peppar i några minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt sen den rivna manchegoosten och riv ner citronskal. Ställ åt sidan och låt svalna
Riv ner köttet från kycklingklubborna i mindre strimlor och lägg i en bunke. Finhacka kycklingskinnet Blanda detta med bechamelen. Smaka av med salt och peppar.
När smeten är kyld rulla små bollar kyl.
Panera bollarna i vetemjöl, vispat ägg och pankostöbröd. Doppa de igen i ägget och sen i panko. Nu är de dubbeldubbelpanerade.
Så här långt kan kroketterna förberedas. När de ska serveras friteras de i 180 grader i några minuter tills de har fått en gyllene färg
Tillbehör
Blanda gräddfilen med mynta och limeskal. Hyvla gurkan med en osthyvel eller mandolin. Skär salladslöken fint. Arrangera enligt bilden och pensla på olivolja över gurkan. Salta och peppra.