Grillad kycklinglårfilé med krossad apelsinpotatissallad
Ingredienser
Kycklinglårfilé Black Garlic
Krossad potatissallad
Burratasallad med sockerstekta tomater
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling lårfilé är given på grillen. Frächören från apelsinen tillsammans med krämig burrata ger ultimata kombon. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Salta och peppra och grilla kycklingen 3-4 minuter på varje sida. Lägg på indirekt värme och låt gå tills den är 70 grader i innertemperatur.
Potatissallad
Sätt ugnen på 200-220 grader.
Koka potatisen tills den är färdig. Låt ånga av i några minuter. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller plåt. Tryck sedan till potatisen så att den krossas.
Toppa med vitlök, olivolja, salt och peppar. Ställ in potatisen i ugnen och kör tills den har fått en fin gyllene yta, ca 30-35 minuter.
Blanda den ugnsrostade potatisen med övriga ingredienser i en stor skål och smaka av med salt och peppar.
Burratasallad
Låt burratan rinna av ordentligt och låt den ligga i rumstemperatur, ca 20 minuter.
Skär tomaterna i klyftor. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Tillsätt tomaterna och stek dem tills de har mjuknat något, ca 2 minuter. Häll över vinäger och 1/2 dl olja. Låt puttra ca 2 minuter.
Lägg tomatröran på osten. Garnera med basilika.
Strö över flingsalt och peppar och servera.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.