(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingmacka med mozzarella fries

60 min |

Frasiga fries gjorda på mozzarella och potatis tillsammans med en ljuvlig kycklingmacka.

Ingredienser

Mozzarella fries

400 g
potatis, skalad
0.5 dl
majsstärkelse
2 dl
mozzarella
1 msk
vitlökspulver
salt

Kycklingmacka

9 skivor
formfranska
BBQ-sås

Coleslaw

300 g
kålmix
1.5 dl
majonnäs
2 msk
citronjuice
salt, peppar efter smak

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Frasiga fries gjorda på mozzarella och potatis tillsammans med en ljuvlig kycklingmacka.

Så här gör du

Salta vatten och koka potatisen.

Mosa potatisen och blanda sedan med majsstärkelsen. Tillsätt osten, vitlökspulver och salt.

Knåda ihop allt till en deg. Lägg degen i en liten fryspåse med zipper och dra ut luften så gott det går. Förslut påsen och kavla ut degen till en platta. Lägg in i frysen i 30 minuter.

Ta ut degen och skär den i sticks. Fritera sticksen i 180 grader tills de är gyllene.

Vispa ihop olja, citronjuice, majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kålen och blanda. Låt stå svalt tills servering.

Salta och peppra kycklingen och stek i smör eller olja.

Rosta dina formfranska i en brödrost.

Montera bröd, coleslaw, kyckling och BBQ-sås. Upprepa så får du en dubbeldäckare.

Dela mackan i två och servera med krispiga mozzarella fries!

Om Kycklinglårfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Kycklinglårfilé.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.