
Krämigaste kycklinglasagnen med vitlök och rotfrukter
Ingredienser
Kycklinglasagne

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En underbar kycklinglasagne med rotfrukter och vitlök i centrum. Bryn färs ordentligt - i stekytan utvecklas en massa goda aromer.
Så här gör du
Hacka löken, tärna rotfrukterna och pressa vitlöken. Fräs i en stekpanna med smör eller olja – krydda med salt och peppar.
Tillsätt färsen och stek den smulig. Rör ner tomatkross, fond och puré. Låt allt puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Våga ta i med kryddorna – det bör bli smakrikt.
Sätt ugnen på 225°. Slå ner mjölk i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter.
Dra kastrullen från värmen och krydda med salt och peppar. Lägg i ungefär hälften av osten.
Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattorna och ostsåsen i en smord form. Strö över resterande ost.
Grädda i cirka 25 minuter i ugnen, tills lasagnen har fått en fin färg.
Smaklig måltid!
Hur vet man att en lasagne är klar? Innehållet i en lasagne är oftast tillagat och det enda som måste blir klart är plattorna. Däremot så växer ofta smaken genom lång tid i ugnen så det kan vara en bra idé att låta den stå kvar i ugnen till du får en perfekt gyllenbrun yta. Oroa dig inte om något litet hörn blir bränt, då är den som bäst.


bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi