Kycklingtacos med avokadosallad, rostad majs och syrad rödlök
Ingredienser
Snabbsyrad rödlök
Tomatsalsa
Avokadosallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ett härligt recept på en schysstare kycklingtacos. Serveras med avokadosallad, rostad majs, toppad med snabbsyrad rödlök.
Så här gör du
Finhacka löken och hetta upp pannan. Stek färsen gyllenbrun. Tillsätt löken till kycklingen och fräs i ca 2 minuter.
Häll över tacomixen och stek i 30 sekunder. Tillsätt vatten och låt koka i 2 minuter.
Skiva löken tunt på längden, längs med klyftorna. Blanda löken med salt, socker och pressad limejuice. Låt det dra i 5 minuter.
Kärna ur och tärna tomaterna. Finhacka löken och chilin. Blanda tillsammans med limejuice och hackad koriander. Smaka av med salt och lite socker.
Skala och kärna ur avokadon. Skär avokadon i mindre bitar. Tärna paprikan fint. Blanda avokado och paprika med limejuice och salt. Stek majskornen i en torr panna tills de har rostats, och toppa salladen.
Värm tortillabröd i ugnen eller stek dem i panna med lite olja eller smör. Servera med de goda tillbehören.
Tacos med tillbehör är oslagbart till fredagsmys. Kyckling är ett lika bra alternativ som din vanliga färs till tacos. Du använder samma tillbehör som tomater, koriander och lime när du ska servera. Hittar du inte kycklingfärs kan du alltid använda Kronfågels kyckling som är färdigstrimlad och kryddad med färdig kryddmix eller spiskummin och oregano och andra klassiska ingredienser.
Om Kycklingfärs
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Ingredienser
500 gram Kycklingfärs av 100% kycklingkött
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett