Ostfyllda-kycklingbiffar-med-krämig-potatisstomp-och-syrade-grönsaker
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ostfylld kycklingbiff med krämig potatisstomp och syrade grönsaker

20 min | Enkelt

Kycklingbiffar fyllda med lite av Norrlands stolthet! Västerbottensost är en riktig hit tillsammans med kyckling och de syrade grönsakerna till len mandelpotatispuré.

Ingredienser

Ostfylld kycklingbiff

400 g
Kycklingfärs
200 g
Västerbottensost, tärnad
2 msk
persilja, finskuren
1
ägg
50 g
ströbröd
1 msk
dijonsenap
1
gul lök

Krämig potatisstomp

600 g
mandelpotatis, skalad
100 g
smör
1 dl
matlagningsyoghurt

Syrade grönsaker

4
morötter
2
rödlökar
1 dl
ättika
1.5 dl
socker
3 dl
vatten
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingbiffar fyllda med lite av Norrlands stolthet! Västerbottensost är en riktig hit tillsammans med kyckling och de syrade grönsakerna till len mandelpotatispuré.

Så här gör du

Finhacka den gula löken och fräs i olja tills den är mjuk. Kyl av. Tärna Västerbottensost och skär persilja fint.

 

Blanda färsen med stekt lök, salt och peppar. Tillsätt ägg, senap, och ströbröd.

Fyll med den tärnade osten och persiljan.

Sätt ugnen på 120°. Forma kycklingfärssmeten till burgare. Bryn i stekpanna så att burgarna får en fin yta.

Ställ in i ugn i cirka 10 minuter. De ska bli genomstekta.

Skala mandelpotatisen. Koka den mjuk i saltat vatten och häll av.

Krossa med en träslev och blanda i smör och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Nu har du en enkel, krämig potatisstomp.

Koka upp en lag med ättika, socker och vatten. Skiva morötter och rödlök. Lägg i lagen tillsammans med lagerblad.

Koka upp och ställ svalt.

Servera tillsammans med potatisstomp och kycklingbiffar.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!