Ostfylld kycklingbiff med krämig potatisstomp och syrade grönsaker
Ingredienser
Ostfylld kycklingbiff
Krämig potatisstomp
Syrade grönsaker
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingbiffar fyllda med lite av Norrlands stolthet! Västerbottensost är en riktig hit tillsammans med kyckling och de syrade grönsakerna till len mandelpotatispuré.
Så här gör du
Finhacka den gula löken och fräs i olja tills den är mjuk. Kyl av. Tärna Västerbottensost och skär persilja fint.
Blanda färsen med stekt lök, salt och peppar. Tillsätt ägg, senap, och ströbröd.
Fyll med den tärnade osten och persiljan.
Sätt ugnen på 120°. Forma kycklingfärssmeten till burgare. Bryn i stekpanna så att burgarna får en fin yta.
Ställ in i ugn i cirka 10 minuter. De ska bli genomstekta.
Skala mandelpotatisen. Koka den mjuk i saltat vatten och häll av.
Krossa med en träslev och blanda i smör och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Nu har du en enkel, krämig potatisstomp.
Koka upp en lag med ättika, socker och vatten. Skiva morötter och rödlök. Lägg i lagen tillsammans med lagerblad.
Koka upp och ställ svalt.
Servera tillsammans med potatisstomp och kycklingbiffar.