Smafina_innerfileer_airfryer_1000x1000px
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispig kyckling tillagad i airfryer

30 min | Enkelt

En airfryer kan vara en bra metod att få riktigt krispig kyckling. En koncentrerad varmluftsugn. Här med ett recept på små fina minutfiléer

Ingredienser

Krispig kyckling

3 msk
soja
2 klyftor
vitlök, riven
1 msk
ingefära, riven eller fint tärnad
1 msk
sriracha
3 dl
maizena
4 st
ägg, vispade
4 dl
pankoströbröd

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En airfryer kan vara en bra metod att få riktigt krispig kyckling. En koncentrerad varmluftsugn. Här med ett recept på små fina minutfiléer

Så här gör du

Marinera kycklingen med soja, ingefära, vitlök och sriracha. Låt marinera i ca 30 min.

Torka av kycklingen och vänd i maizena så de täcks ordentligt. Doppa sedan i vispat ägg och därefter i pankoströbröd så det blir ordentligt täckt. Låt nu vila i ca 15 minuter.

Baka av i airfryer (viktigt att de inte ligger på varandra, luften måste kunna cirkuera) på ca 15 minuter på 180 grader eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Servera gärna med några dipsåser, jasminris och en god kålsallad.