Krispig kyckling tillagad i airfryer
Ingredienser
Krispig kyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En airfryer kan vara en bra metod att få riktigt krispig kyckling. En koncentrerad varmluftsugn. Här med ett recept på små fina minutfiléer
Så här gör du
Marinera kycklingen med soja, ingefära, vitlök och sriracha. Låt marinera i ca 30 min.
Torka av kycklingen och vänd i maizena så de täcks ordentligt. Doppa sedan i vispat ägg och därefter i pankoströbröd så det blir ordentligt täckt. Låt nu vila i ca 15 minuter.
Baka av i airfryer (viktigt att de inte ligger på varandra, luften måste kunna cirkuera) på ca 15 minuter på 180 grader eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Servera gärna med några dipsåser, jasminris och en god kålsallad.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd