Student_rest_pirog_1000x1000px
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpiroger med tomat och basilika

15 min | Enkelt

Superenkla och goda piroger eller calzone med kyckling. Använd gärna rester från gårdagens kyckling som i fyllningen.

Ingredienser

1 frp
pizzakit (600g) ink tomatsås
1 dl
soltorkade tomater
1 kruka
basilika, strimlad
200 riven
ost
1 st
ägg, uppvispat

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Superenkla och goda piroger eller calzone med kyckling. Använd gärna rester från gårdagens kyckling som i fyllningen.

Så här gör du

Rulla ut pizzadegen och skär 4 st lika stora fyrkanter. Lägg på tomatsåsen på varje fyrkant och toppa med kyckling, soltorkade tomater, strimlad basilika och slutligen ost. Pensla kanterna runt varje fyrkant med uppvispat ägg.

Vik ihop till trekanter. Värm ugnen till 225grader och lägg upp pirogerna på en ugnsvarm plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med det som är kvar av ägget. Baka klart i ca 10-12 minuter.

Perfekt som picnicmat. Tips: Använd gärna rester från gårdagens kyckling i pirogerna.