Kycklingpiroger med tomat och basilika
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Superenkla och goda piroger eller calzone med kyckling. Använd gärna rester från gårdagens kyckling som i fyllningen.
Så här gör du
Rulla ut pizzadegen och skär 4 st lika stora fyrkanter. Lägg på tomatsåsen på varje fyrkant och toppa med kyckling, soltorkade tomater, strimlad basilika och slutligen ost. Pensla kanterna runt varje fyrkant med uppvispat ägg.
Vik ihop till trekanter. Värm ugnen till 225grader och lägg upp pirogerna på en ugnsvarm plåt med bakplåtspapper. Pensla pirogerna med det som är kvar av ägget. Baka klart i ca 10-12 minuter.
Perfekt som picnicmat. Tips: Använd gärna rester från gårdagens kyckling i pirogerna.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett