Blåbärsmarinerad Kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm
Ingredienser
Blåbärsmarinerad lårfilé
Päronchips
Getostcrème
Garnering
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
Så här gör du
Päronchips
Börja med päronen. Sätt ugnen på 100 grader.
Tvätta päronen och skiva tunt med mandolin eller osthyvel.
Lägg päronskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugn i ca. 1 timme.
Blåbärsmarinerad strimlad Lårfilé
Skala och finhacka lök. Hetta upp smör och rör ner lök och blåbär. Låt fräsa i ca. 2 minuter.
Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda ca. 10 min. Mixa slät.
Sätt ugnen på 175 grader. Marinera strimlad Lårfilé. Lägg i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och baka i ugn ca. 20-30 min eller till 70 grader innertemperatur.
Getostcrème
Mixa getost och crème fraiche till en jämn kräm i matberedare.
Lägg getostcrèmen på det torkade päronet. Toppa med blåbärskycklingen och avsluta med finskuren gräslök.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Strimlad kycklinglårfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Testa vår Bosarpkyckling!