Halloween_1_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Blåbärsmarinerad Kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm

90 min | Medelsvårt

Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
 

Ingredienser

Blåbärsmarinerad lårfilé

2 st
schalottenlök, finhackad
3 msk
smör
200 g
blåbär, frysta
1 dl
vatten
2 msk
kycklingfond, flytande

Päronchips

2 st
päron, stora

Getostcrème

200 g
getost
0.5 dl
crème fraiche

Garnering

0.5 kruka
gräslök, finskuren
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
 

Så här gör du

Päronchips

Börja med päronen. Sätt ugnen på 100 grader.

Tvätta päronen och skiva tunt med mandolin eller osthyvel.

Lägg päronskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugn i ca. 1 timme.

Blåbärsmarinerad strimlad Lårfilé

Skala och finhacka lök. Hetta upp smör och rör ner lök och blåbär. Låt fräsa i ca. 2 minuter.

Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda ca. 10 min. Mixa slät.

Sätt ugnen på 175 grader. Marinera strimlad Lårfilé. Lägg i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och baka i ugn ca. 20-30 min eller till 70 grader innertemperatur.

Getostcrème

Mixa getost och crème fraiche till en jämn kräm i matberedare.

Lägg getostcrèmen på det torkade päronet. Toppa med blåbärskycklingen och avsluta med finskuren gräslök.

Om Minutstrimlor, Lårfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Strimlad kycklinglårfilé.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!