
Blåbärsmarinerad Kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm
90 min | Medelsvårt
Ingredienser
Blåbärsmarinerad lårfilé
1 pkt
2 st
schalottenlök, finhackad
3 msk
smör
200 g
blåbär, frysta
1 dl
vatten
2 msk
kycklingfond, flytande
Päronchips
2 st
päron, stora
Getostcrème
200 g
getost
0.5 dl
crème fraiche
Garnering
0.5 kruka
gräslök, finskuren

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklinglårfilé marinerad med blåbär ger en läskigt god
Halloweenkänsla! Markiz Tainton har skapat fina, läckra kycklingsnittar.
Så här gör du
Päronchips
Börja med päronen. Sätt ugnen på 100 grader. Tvätta päronen och skiva tunt med mandolin eller osthyvel.
Lägg päronskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugn i ca 1 timme
Blåbärsmarinerad strimlad Lårfilé
Skala och finhacka lök. Hetta upp smör och rör ner lök och blåbär. Låt fräsa ca 2 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min. Mixa slät.
Sätt ugnen på 175 grader. Marinera strimlad Lårfilé. Lägg i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och baka i ugn ca 20-30 minuter eller till 70 grader innertemperatur.
Getostcrème
Mixa getost och crème fraiche till en jämn kräm i matberedare.
Lägg getostcrèmen på det torkade päronet. Toppa med blåbärskycklingen och avsluta med finskuren gräslök

Testa vår Bosarpkyckling!