Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs
40 min | Enkelt
Ingredienser
Kyckling
500 g
Bosarp - Ekologisk Kycklinglårfilé
2 msk
chipotlepasta
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin, mald
2
vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk
koriander, mald
svartpeppar och salt
Rostat majs
400 g
majskorn
1
lime, saft
Chipotlemajonnäs
1 dl
majonnäs
1 msk
chipotlepasta
Övriga tillbehör
1 paket
fetaost, smulad
färsk koriander, hackad
tortillabröd
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta fredagsmyset till oanade höjder med festliga kycklingtacos. Tacos med en perfekt smakkombination av söt majs, syrlig rödlök och rökig chipotlemajonnäs.
Så här gör du
Ta bort skinnet från kycklinglårfilén och strimla det fint. Stek skinnet knaprigt i en stekpanna med olja och låt svalna på hushållspapper.
Strimla kycklinglårfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.
Rör samman majonnäs av bra kvalitet med chipotlepasta. Smaka av med salt.
Smula fetaost eller salladsost.
Värm tortillabröden och lägg på kyckling, rostat majs, chipotlemajonnäs och smulad ost.
Toppa med knaprigt kycklingskinn och färsk koriander.
Smaklig måltid!