
Kycklingtacos med rostat majs och chipotlemajonnäs
Ingredienser
Kyckling
Rostat majs
Chipotlemajonnäs
Övriga tillbehör

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta fredagsmyset till oanade höjder med festliga kycklingtacos. Tacos med en perfekt smakkombination av söt majs, syrlig rödlök och rökig chipotlemajonnäs.
Så här gör du
Ta bort skinnet från kycklinglårfilén och strimla det fint. Stek skinnet knaprigt i en stekpanna med olja och låt svalna på hushållspapper.
Strimla kycklinglårfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.
Rör samman majonnäs av bra kvalitet med chipotlepasta. Smaka av med salt.
Smula fetaost eller salladsost.
Värm tortillabröden och lägg på kyckling, rostat majs, chipotlemajonnäs och smulad ost.
Toppa med knaprigt kycklingskinn och färsk koriander.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad