
KycklingSteak med gräddkokt svamp och potatisstomp
Ingredienser
KycklingSteak
Gräddkokta champinjoner
Potatisstomp med spenat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Testa vår goda kycklingsteak med smak av timjan, svamp och citron tillsammans med gräddkokta champinjoner.
Så här gör du
Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen mjuk.
Skiva champinjonerna och bryn i smör och olja. Salta för att dra ur vätskan. Slå på grädden och koka ihop. Tillsätt lite soja och smaka av med salt och peppar.
När potatisen är klar, häll av vattnet och låt ånga av. Mosa sedan potatisen med en gaffel direkt i kastrullen.
Tillsätt hackad rödlök, spenat, citronskal, crème fraîche och slutligen smöret. Rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.
KycklingSteak med smak av timjan, svamp och citron
Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt på medelvärme med smör ca 5 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd och stek ytterligare några minuter.
Ställ in i ugnen och stek färdigt i 150 c. Kycklingen är klar när innertemperaturen är +70°C.
Kryddmarinerad KycklingSteak med timjan, svamp och citron från Kronfågel är en urbenad kycklingklubba med skinn. En rejäl bit kyckling, stektålig, saftig och smakrik. KycklingSteak passar utmärkt till att steka eller grilla. Servera gärna med en krämig örtsås, potatisklyftor och tillbehör som cole slaw, nachos eller bönsallad.
Kronfågels kyckling född uppväxt slaktad i Sverige.