KycklingSteak med gräddkokt svamp och potatisstomp
Ingredienser
KycklingSteak
Gräddkokta champinjoner
Potatisstomp med spenat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
KycklingSteak med gräddkokta champinjoner är alltid en vinnare
Så här gör du
Börja med potatis
Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen mjuk.
Champinjoner
Skiva champinjonerna och bryn i smör och olja. Salta för att dra ur vätskan. Slå på grädden och koka ihop. Tillsätt lite soja och smaka av med salt och peppar.
Potatismos – potatisstomp
När potatisen är klar, häll av vattnet och låt ånga av. Mosa sedan potatisen med en gaffel direkt i kastrullen.
Tillsätt hackad rödlök, spenat, citronskal, crème fraîche och slutligen smöret. Rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.
KycklingSteak
Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt på medelvärme med smör ca 5 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd och stek ytterligare några minuter.
Ställ in i ugnen och stek färdigt i 150 c. Kycklingen är klar när innertemperaturen är +70°C.
Servera kycklingen med det smaksatta potatismoset och den gräddkokta svampen.
KycklingSteak är en urbenad kycklingklubba med skinn.
Kronfågels kyckling har ursprung Sverige. Den är född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd