VSS_Steak_med_pot_stomp_svamp_timjan_citron_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak med gräddkokt svamp och potatisstomp

60 min | Enkelt

KycklingSteak med gräddkokta champinjoner är alltid en vinnare

Ingredienser

KycklingSteak

50 g
smör

Gräddkokta champinjoner

600 g
champinjoner, skivade
50 g
smör
1 msk
olja
2.5 dl
grädde
1 msk
soja
salt och peppar

Potatisstomp med spenat

800 g
potatis, mjölig sort
1 st
rödlök, finhackad
100 g
babyspenat
1 st
citron, rivet skal
1 dl
crème fraiche
50 g
smör, rumstempererat
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

KycklingSteak med gräddkokta champinjoner är alltid en vinnare

Så här gör du

Börja med potatis

Sätt på en kastrull med vatten och koka potatisen mjuk.

Champinjoner

Skiva champinjonerna och bryn i smör och olja. Salta för att dra ur vätskan. Slå på grädden och koka ihop. Tillsätt lite soja och smaka av med salt och peppar.

Potatismos – potatisstomp

När potatisen är klar, häll av vattnet och låt ånga av. Mosa sedan potatisen med en gaffel direkt i kastrullen.

Tillsätt hackad rödlök, spenat, citronskal, crème fraîche och slutligen smöret. Rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar.

KycklingSteak

Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt på medelvärme med smör ca 5 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd och stek ytterligare några minuter.

Ställ in i ugnen och stek färdigt i 150 c. Kycklingen är klar när innertemperaturen är +70°C.

Servera kycklingen med det smaksatta potatismoset och den gräddkokta svampen.

Hej, visste du att?

KycklingSteak är en urbenad kycklingklubba med skinn.

Kronfågels kyckling har ursprung Sverige. Den är född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.