BBQ2021_Grill_rubs_marinader_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillmarinader för kyckling

60 min | Enkelt

Marinader både mörar köttet och ger en härlig djup smak.
Här är rimlag för saftigare kyckling samt en citrusmarinad med jalapeno.

Ingredienser

Rimlag

2 liter
vatten
1 dl
salt
1.25 dl
socker
1 st
morot, slantad
1 st
apelsin, sköljd och skuren i bitar
15 cm
purjolök, skivad
20 st
pepparkorn
2 st
lagerblad

marinad på grön chili och citrus

1 st
apelsin, saft och skal
2 st
lime, saft och skal
0.5 st
citron, saft och skal
1 st
grön chili gärna jalapeno, tunt skivad
1 msk
honung, flytande
1 msk
japansk soja
1 tsk
salt
2 msk
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Marinader både mörar köttet och ger en härlig djup smak.
Här är rimlag för saftigare kyckling samt en citrusmarinad med jalapeno.

Så här gör du

Kycklingrimlag – för saftigare kyckling

Koka upp vatten med socker och salt. Blanda så det löser sig. Låt lagen svalna. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg kyckling i rimlag under 1-2 timmar beroende på kycklingens storlek. Ta sen upp din kyckling och låt den rinna av.

På detta vis lyfts den naturliga smaken fram från kycklingen mycket mer och resultatet blir saftigare än vid normal kryddning. Smaksätt därefter kycklingen som du önskar men var försiktig med att salta då kycklingen redan är smaksatt med det genom rimlagen. Att rimma kyckling med lag funkar perfekt till hel eller halv kyckling samt kycklingklubbor.

Marinad på grön chili och citrus – perfekt kycklingmarinad

Citrus besprutas en del så välj gärna ekologiskt till marinaden. Borsta och tvätta skalet på citrusfrukterna noga. Riv skal från citrusfrukterna i en skål. Pressa ur all juice. Tillsätt honung, soja, skivad grön chili och salta marinaden. Blanda så att saltet och honungen löser upp sig. Tillsätt olivolja. Marinaden passar bra till att marinera bland annat kycklingfilé, minutfilé och kycklinglårfilé. Din kyckling ska marinera i kycklingmarinad under ca 1 timme om du vill grilla den.