
Grillmarinader för kyckling
Ingredienser
Rimlag
marinad på grön chili och citrus
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Marinader både mörar köttet och ger en härlig djup smak.
Här är rimlag för saftigare kyckling samt en citrusmarinad med jalapeno.
Så här gör du
KYCKLINGRIMLAG – FÖR SAFTIGARE KYCKLING
Koka upp vatten med socker och salt. Blanda så det löser upp sig. Låt lagen svalna. Tillsätt övriga ingredienser.
Hur länge ska kyckling marineras?
Lägg kycklingen i rimlagen under 1-2 timmar beroende på storleken.
Ta sedan upp kycklingen och låt den rinna av. På detta vis lyfts den naturliga smaken fram från kycklingen mycket mer och resultatet blir saftigare än vid vanlig kryddning. Smaksätt därefter kycklingen som du önskar, men var försiktig med att salta, då kycklingen redan är smaksatt genom rimlagen. Att rimma kyckling med lag funkar perfekt till hel eller halv kyckling, samt kycklingklubbor.
MARINAD PÅ GRÖN CHILI OCH CITRUS – PERFEKT KYCKLINGMARINAD
Citrus besprutas en del, så välj gärna ekologiskt till marinaden. Borsta och tvätta skalet på citrusfrukterna noga. Riv skal från citrusfrukterna i en skål. Pressa ur all juice.
Tillsätt honung, soja, skivad grön chili och salta marinaden. Blanda så att saltet och honungen löser upp sig. Tillsätt olivolja. Marinaden passar bra till att marinera bland annat kycklingfilé, minutfilé och kycklinglårfilé.
Hur länge ska kyckling marineras?
Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera under ca 1 timme om du vill grilla den.