Kycklingwienerkorv med en fräsch och nyttig sallad
30 min |
Ingredienser
Fräsch sallad
4
potatisar
4
gulbetor
4
salladslökar, skivade
4
rädisor, klyftade
0.5 dl
olivolja
3 msk
äppelcidervinäger
2 askar
kryddkrasse
1 ask
spenat
Västerbottenkräm
200 g
Kesella
100 g
riven Västerbottenost
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den här smakrika och fräscha salladen passar perfekt att servera till kycklingwienerkorvar. Krämen på Västerbottenost knyter ihop säcken.
Så här gör du
Korv: Koka upp vatten med lagerblad och ½ skivad lök. Lägg i korven och stäng av värmen.
Västerbottenostkräm: Riv Västerbottenost och blanda med Kesella. Smaka av salt och peppar.
Fräsch sallad: Koka potatis och betor mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och skär ner i mindre bitar. Blanda ner salt, peppar, vinäger, olja, salladslök och rädisor. Toppa salladen med krasse.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett