
Kycklingwienerkorv med en fräsch och nyttig sallad
30 min |
Ingredienser
4
Kycklingwienerkorvar
2
lagerblad
0.5
gul lök, skivad
Fräsch sallad
4
potatisar
4
gulbetor
4
salladslökar, skivade
4
rädisor, klyftade
0.5 dl
olivolja
3 msk
äppelcidervinäger
2 askar
kryddkrasse
1 ask
spenat
Västerbottenkräm
200 g
Kesella
100 g
riven Västerbottenost
salt och peppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den här smakrika och fräscha salladen passar perfekt att servera till kycklingwienerkorvar. Krämen på Västerbottenost knyter ihop säcken.
Så här gör du
Korv: Koka upp vatten med lagerblad och ½ skivad lök. Lägg i korven och stäng av värmen.
Västerbottenostkräm: Riv Västerbottenost och blanda med Kesella. Smaka av salt och peppar.
Fräsch sallad: Koka potatis och betor mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet och skär ner i mindre bitar. Blanda ner salt, peppar, vinäger, olja, salladslök och rädisor. Toppa salladen med krasse.
Smaklig måltid!
