Kycklingköttbullar och nudlar med asiatisk dressing
30 min |
Ingredienser
Sallad
60 g
blad och skott (spenat, mynta, groddar)
2 dl
sojabönor
Asiatisk dressing
1 dl
japansk soja
2 msk
sesamolja
2 msk
honung
1
lime, juice och rivet skal
1 msk
riven färsk ingefära
1 tsk
chiliflakes
INGREDIENSER
INGREDIENSER
De svenska köttbullarna möter de asiatiska nudlarna. En asiatisk dressing av japansk soja med toner av honung, chili och ingefära.
Så här gör du
Asiatisk dressing: Ta fram en skål och rör ihop ingredienserna tills det blir en härlig blandning.
Sallad: Blanda dina valda blad och skott med sojabönorna. Vi rekommenderar spenat, mynta och groddar.
Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen. Stek kycklingköttbullarna i olja under cirka 3 minuter. Servera med nudlarna, salladen och den härliga asiatiska dressingen. Toppa med rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!