Minisliders-med-karamelliserad-silverlök-och-cajundressing
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Minisliders med karamelliserad silverlök och cajundressing

25 min |

Satsa på minisliders om du vill bjuda på ett charmigt gott tilltugg till en bjudning eller fest. Dessa miniatyrhamburgare förgylls av karamelliserad silverlök och en lagom het cajundressing.

Ingredienser

500 g
Kycklingfärs
salt och svartpeppar
12 små
sliderbröd
3
silverlökar, skivade
1 msk
olja
1 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
socker

Cajundressing

1 dl
majonnäs
1 krm
rökt paprikapulver
1 krm
malet korianderfrö
0.5 tsk
anchochilipulver
0.5 tsk
spiskummin
0.5
vitlöksklyfta, riven
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Satsa på minisliders om du vill bjuda på ett charmigt gott tilltugg till en bjudning eller fest. Dessa miniatyrhamburgare förgylls av karamelliserad silverlök och en lagom het cajundressing.

Så här gör du

Forma färsen till platta burgare, runt 40 gram styck. Salta, peppra och stek i panna till en innertemperatur på 75°.

Stek den skivade löken lätt i en kastrull och låt puttra cirka 10 min. Tillsätt socker, vinäger och låt koka in helt.

Smaka av med salt och sila bort vätskan i en sil. Kyl sedan ned.

Cajundressing: Blanda ihop ingredienserna till cajundressingen och smaka av med salt.

Rosta brödet i ugnen innan servering och lägg en klick dressing på brödet. Sedan en burgare, och därefter en klick lök. Avsluta med brödets lock.

Hej, visste du att?

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: kycklingkött

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!