Kycklinfarspaj_svamp_dragon_cheddar_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfärspaj med stekt svamp, dragon och cheddarost

60 min | Medelsvårt

Gör Olle Broströms kycklingfärspaj med smak av skogschampinjon, dragon och cheddar. 

Ingredienser

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
125 g
smör
1 msk
kallt vatten 1-2 msk

Kycklingfärsfyllning

1 st
gul lök, finhackad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
400 g
skogschampinjoner, kvartade
2 krukor
dragon
100 g
cheddarost, riven
smör

Sallad

1 st
romansalladshuvud
0.5 st
gurka
1 st
silverlök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör Olle Broströms kycklingfärspaj med smak av skogschampinjon, dragon och cheddar. 

Så här gör du

Pajskal

Sätt ugnen på 200 °C. Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ kallt i cirka 10 min. Förgrädda pajskalet i ugnen 10 minuter.

Det går naturligtvis bra att köpa färdig pajdeg.

Köttfärsfyllning

Stek kycklingfärsen hårt i en panna med smör och lite olja, lägg upp färsen i en bunke och torka ur stekpannan. Kvarta svampen och stek gyllenbrun. Skala och finhacka gul lök och vitlök, lägg i löken tillsammans med svampen och stek tills den blir helt mjuk.

Avsluta med att plocka av bladen från en av dragonkrukorna och blanda ihop med svampen och färsen, och smaka sedan av med salt och svartpeppar.

Lägg fyllningen i pajskalet, riv över cheddarost och baka av i ugn cirka 20 minuter.

Sallad

Skölj romansallad och gurka och skär ner i lagom stora bitar. Skala och skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Plocka av bladen ifrån den andra krukan dragon och blanda med silverlöksringar, sallad, gurka, olivolja och lite salt. Servera salladen tillsammans med pajen.