Kycklingfärspaj med stekt svamp, dragon och cheddarost
Ingredienser
Pajdeg
Kycklingfärsfyllning
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör Olle Broströms kycklingfärspaj med smak av skogschampinjon, dragon och cheddar.
Så här gör du
Pajskal
Sätt ugnen på 200 °C. Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel och ställ kallt i cirka 10 min. Förgrädda pajskalet i ugnen 10 minuter.
Det går naturligtvis bra att köpa färdig pajdeg.
Köttfärsfyllning
Stek kycklingfärsen hårt i en panna med smör och lite olja, lägg upp färsen i en bunke och torka ur stekpannan. Kvarta svampen och stek gyllenbrun. Skala och finhacka gul lök och vitlök, lägg i löken tillsammans med svampen och stek tills den blir helt mjuk.
Avsluta med att plocka av bladen från en av dragonkrukorna och blanda ihop med svampen och färsen, och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Lägg fyllningen i pajskalet, riv över cheddarost och baka av i ugn cirka 20 minuter.
Sallad
Skölj romansallad och gurka och skär ner i lagom stora bitar. Skala och skiva silverlök tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Plocka av bladen ifrån den andra krukan dragon och blanda med silverlöksringar, sallad, gurka, olivolja och lite salt. Servera salladen tillsammans med pajen.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: 100 % kyckling
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd