8133_Chickypack_currysas_ris_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingfilé med currysås och rostad blomkål

30 min | Enkelt

Klassisk "svensk" currysås tillsammans med Chicky kycklingfiléer. Gott helt enkelt

Ingredienser

Stekt kycklingbröst

smör till stekning
salt och peppar

Currysås

1 st
gul lök, hackad
1 st
rött äpple, rivet
0.5 st
chili
25 g
smör
2 msk
currypulver
5 dl
grädde
1 msk
koncentrerad kycklingfond
salt och peppar

Rostad blomkål

1 st
blomkål
olivolja
salt och peppar
0.5 st
chili, tunt skivad
3 st
salladslök, tunt skivad
1 st
lime, saften

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassisk "svensk" currysås tillsammans med Chicky kycklingfiléer. Gott helt enkelt

Så här gör du

Börja med att steka kycklingen

Tina kycklingen. Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.

Currysås

Fräs curry och rivet äpple tillsammans med chilin i smör ca 1 min. Tillsätt grädde, kycklingfond och koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

Rosta blomkålen

Gnid in en blomkål med olivolja och salt och peppar. Skär den i mindre bitar och rosta av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Blanda den med skivad salladslök, chili och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera kyckling och rostad blomkål tillsammans med ris.

Hej, visste du att?

Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.