Nordafrikansk kycklinggryta med strimlad kycklinglårfilé
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktigt mustig och smakrik nordafrikansk kycklinggryta
Receptkreatör är Markiz Tainton
Så här gör du
Bryn strimlad lårfilé i olja tillsammans med spiskummin och harissa. Tillsätt lök och vitlök, rör om och låt steka i 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar så att det täcker kycklingen.
Knyt ihop persilja och koriander och lägg ned i grytan. Låt kycklingen koka på medelvärme under lock ca 15 minuter.
Tillsätt morötter, rotselleri och kikärter. Låt småkoka cirka 20 minuter. Ta bort locket och koka ytterligare 5–10 minuter.
Servera med bulgur, couscous eller ris och toppa med persilja.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Kycklingfärssliders med brysselkålsslaw
Uppesittarburgaren på kycklingfärs