One pot rice med kycklingkebab och tomatsås
Ingredienser
Kycklingkebab One Pot
Mustig tomatsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga allt i samma gryta! Smidigt i vardagen med snälla smaker för hela familjen. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingkebab One Pot
Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme tillsammans vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig.
Tillsätt okokt ris och fräs tillsammans med övriga kryddor samt kebaben och salt. Häll i kycklingbuljongen och koka upp.
Sänk värmen och lägg på locket. Låt koka i 12 minuter eller tills riset är färdigkokt.
Mustig tomatsås
Skala och hacka lök. Strimla paprika. Finhacka chili och vitlök.
Stek lök i olja i en stekpanna tills den får färg. Vänd i paprika, vitlök och chili och låt steka med en stund.
Tillsätt spiskummin, saffran, salt, peppar och fortsätt steka en stund under omrörning. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda under lock.
Stekt, skivad kycklingkebab av svensk kycklinglårfilé. Perfekt i pitabröd, lasagne, sallad eller på pizza. Snabbt att värma direkt från frysen. I stekpanna ca 5 min.
Ingredienser: Kycklinglårfilé 96%, potatisstärkelse, salt, paprika, vitlök, chili, lök, vitpeppar, koriander, spiskummin, glukossirap, oregano, antioxidationsmedel (E331).
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.
Är kycklingkebab nyttigt? Näringsvärde Per 100 g: Energi 600 kJ / 140 kcal. Fett:6,1 g, varav mättat fett 1,6 g. Kolhydrat: 5,0 g, varav sockerarter <0,5 g. Fiber: 1,1 g. Protein: 17 g. Salt: 1,8 g
Är kycklingkebab färdig? Kycklingkebab är färdiglagad men bör värmas.
Vad innehåller kycklingkebab? Kycklinglårfilé 96%, potatisstärkelse, salt, paprika, vitlök, chili, lök, vitpeppar, koriander, spiskummin, glukossirap, oregano, antioxidationsmedel (E331).
Vad är kebab för djur? Turkisk kebab är traditionellt av lammkött men kebab kan idag göras av de flesta köttslag