
One pot rice med kycklingkebab och tomatsås
15 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingkebab One Pot
400 g
kycklingkebab
1 st
röd lök, tärnad
2 st
vitlöksklyfta, finhackad
4 dl
basmatiris
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
torkad persilja
7 dl
kycklingbuljong
Mustig tomatsås
400 g
krossade tomater
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyfta, hackad
1 st
röd chili, finhackad
1 st
grön paprika, strimlad
2 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
1 nypa
saffran
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga allt i samma gryta! Smidigt i vardagen med snälla smaker för hela familjen. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingkebab One Pot
Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme tillsammans vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt ris och fräs tillsammans med övriga kryddor samt kebaben och salt. Häll i kycklingbuljongen och koka upp. Sänk värmen och koka med lock i 12 minuter eller tills riset är färdigkokt.
Mustig tomatsås
Skala och hacka lök. Strimla paprika. Finhacka chili och vitlök. Stek lök i olja i en stekpanna tills den får färg. Vänd i paprika, vitlök och chili och låt steka med en stund. Tillsätt spiskummin, saffran, salt, peppar och fortsätt steka en stund under omrörning. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda under lock.