One pot rice med kycklingkebab_1000x1000px
(15 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

One pot rice med kycklingkebab och tomatsås

15 min | Enkelt

Laga allt i samma gryta! Smidigt i vardagen med snälla smaker för hela familjen. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingkebab One Pot

400 g
kycklingkebab
1 st
röd lök, tärnad
2 st
vitlöksklyfta, finhackad
4 dl
basmatiris
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
torkad persilja
7 dl
kycklingbuljong

Mustig tomatsås

400 g
krossade tomater
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyfta, hackad
1 st
röd chili, finhackad
1 st
grön paprika, strimlad
2 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
1 nypa
saffran

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Laga allt i samma gryta! Smidigt i vardagen med snälla smaker för hela familjen. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Kycklingkebab One Pot

Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme tillsammans vitlök och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig.

Tillsätt okokt ris och fräs tillsammans med övriga kryddor samt kebaben och salt. Häll i kycklingbuljongen och koka upp.

Sänk värmen och lägg på locket. Låt koka i 12 minuter eller tills riset är färdigkokt.

Mustig tomatsås

Skala och hacka lök. Strimla paprika. Finhacka chili och vitlök.

Stek lök i olja i en stekpanna tills den får färg. Vänd i paprika, vitlök och chili och låt steka med en stund.

Tillsätt spiskummin, saffran, salt, peppar och fortsätt steka en stund under omrörning. Häll på krossade tomater och låt såsen sjuda under lock.

Om Kycklingkebab

Stekt, skivad kycklingkebab av svensk kycklinglårfilé. Perfekt i pitabröd, lasagne, sallad eller på pizza. Snabbt att värma direkt från frysen. I stekpanna ca 5 min.

Ingredienser: Kycklinglårfilé 96%, potatisstärkelse, salt, paprika, vitlök, chili, lök, vitpeppar, koriander, spiskummin, glukossirap, oregano, antioxidationsmedel (E331).

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.