(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Allt i en panna med kycklingone pot chicken

30 min | Enkelt

Enkelt, bekvämt och sparar disk när man lagar all mat i en panna. Här med kycklingklubba som blir mör och saftig.

Ingredienser

Kyckling

Marinad

0.5 tsk
salt
2 msk
naturell yoghurt
1 tsk
ingefärspasta
1 tsk
vitlökspasta
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 tsk
röd chili

Ris

3 msk
matolja
1 st
gul lök, skivad
2
lagerblad
2
tomater, tärnade
2 tsk
torkad persilja
0.5 tsk
ingefärspasta
3.5 dl
blötlagt basmatiris (långkornigt)
1 tsk
salt
3.5 dl
kokosmjölk
2 dl
varmt vatten

Topping

0.5 tsk
garam masala
1.5 msk
färsk mynta
1 tsk
smör

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkelt, bekvämt och sparar disk när man lagar all mat i en panna. Här med kycklingklubba som blir mör och saftig.

Så här gör du

Marinad
Blanda kycklingklubborna med salt, yoghurt, ingefärspasta, vitlökspasta, gurkmeja och röd chili.

Stek kyckling och koka ris

Hetta upp olja i en kastrull och stek kycklingen tills den är brun i 10-12 minuter på medelvärme.

Lyft ur kycklingen, tillsätt skivad lök, en skvätt vatten, lagerblad, tomater, persilja och ingefärspasta. Häll av vattnet från riset och fräs med övriga ingredienser i 2-3 minuter.

Tillsätt kokosmjölk och varmt vatten.
Lägg tillbaka kycklingen på toppen av riset i grytan.
Koka i 15-20 minuter på låg värme med locket på.

Topping

Strö över garam masala, hackade korianderblad och lite smör.