Allt i en panna med kycklingone pot chicken
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kyckling
0.5 kg
Marinad
0.5 tsk
salt
2 msk
naturell yoghurt
1 tsk
ingefärspasta
1 tsk
vitlökspasta
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 tsk
röd chili
Ris
3 msk
matolja
1 st
gul lök, skivad
2
lagerblad
2
tomater, tärnade
2 tsk
torkad persilja
0.5 tsk
ingefärspasta
3.5 dl
blötlagt basmatiris (långkornigt)
1 tsk
salt
3.5 dl
kokosmjölk
2 dl
varmt vatten
Topping
0.5 tsk
garam masala
1.5 msk
färsk mynta
1 tsk
smör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkelt, bekvämt och sparar disk när man lagar all mat i en panna. Här med kycklingklubba som blir mör och saftig.
Så här gör du
Marinad
Blanda kycklingklubborna med salt, yoghurt, ingefärspasta, vitlökspasta, gurkmeja och röd chili.
Stek kyckling och koka ris
Hetta upp olja i en kastrull och stek kycklingen tills den är brun i 10-12 minuter på medelvärme.
Lyft ur kycklingen, tillsätt skivad lök, en skvätt vatten, lagerblad, tomater, persilja och ingefärspasta. Häll av vattnet från riset och fräs med övriga ingredienser i 2-3 minuter.
Tillsätt kokosmjölk och varmt vatten.
Lägg tillbaka kycklingen på toppen av riset i grytan.
Koka i 15-20 minuter på låg värme med locket på.
Topping
Strö över garam masala, hackade korianderblad och lite smör.