
Kycklingben med smak av paprika & vitlök med spenatsallad och nektariner
45 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingben
1 pkt
2 msk
paprikapulver
1 msk
citronskal, rivet
2 msk
citronjuice
2 st
vitlöksklyftor, rivna
2 msk
matolja
1 msk
salt
1 tsk
peppar, nymald
Spenatsallad
2 st
nektariner
1 st
silverlök
1 knippe
rädisor
0.5 st
gurka
2 dl
valnötter, hackade
150 g
labneh, ostbollar
100 g
babyspenat
3 msk
olivolja
1 msk
citronjuice
1 knippe
dill, fint skuren
salt & peppar

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En fräsch somrig spenatsallad med nektariner och labneh-ost. Serverad med härligt grillade kycklingben.
Så här gör du
Marinad
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingbenen. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur.
Spenatsallad
Skär nektarinerna i klyftor. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat.
Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna.
Lägg på nektariner och ostbollar. Strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.
Kycklingben
Grilla dem på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, det tar ca 35-40 minuter. Vänd dem då och då.

Testa vår Bosarpkyckling!