
Kycklingben med smak av paprika & vitlök med spenatsallad och nektariner
Ingredienser
Kycklingben
Spenatsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En fräsch somrig spenatsallad med nektariner och labneh-ost. Serverad med härligt grillade kycklingben.
Så här gör du
Marinad
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingbenen. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur.
Spenatsallad
Skär nektarinerna i klyftor. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat.
Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna.
Lägg på nektariner och ostbollar. Strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.
Kycklingben
Grilla dem på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, det tar ca 35-40 minuter. Vänd dem då och då.
FLER RECEPT

Sallad på kycklingkebab med röra på kidneybönor, quinoa, avokado och picklad rödkål

Pasta Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

Alla hjärtans dag kyckling med färsk pasta, pinjenötter, körsbärstomater och basilika

Pad thai på Minutstrimlor

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling