Kycklingben_paprika_vitlok_spenatsallad_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingben med smak av paprika & vitlök med spenatsallad och nektariner

45 min | Enkelt

En fräsch somrig spenatsallad med nektariner och labneh-ost. Serverad med härligt grillade kycklingben.

Ingredienser

Kycklingben

2 msk
paprikapulver
1 msk
citronskal, rivet
2 msk
citronjuice
2 st
vitlöksklyftor, rivna
2 msk
matolja
1 msk
salt
1 tsk
peppar, nymald

Spenatsallad

2 st
nektariner
1 st
silverlök
1 knippe
rädisor
0.5 st
gurka
2 dl
valnötter, hackade
150 g
labneh, ostbollar
100 g
babyspenat
3 msk
olivolja
1 msk
citronjuice
1 knippe
dill, fint skuren
salt & peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En fräsch somrig spenatsallad med nektariner och labneh-ost. Serverad med härligt grillade kycklingben.

Så här gör du

Marinad

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i  kycklingbenen. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur.

Spenatsallad

Skär nektarinerna i klyftor. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat.

Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna.

Lägg på nektariner och ostbollar. Strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.

Kycklingben

Grilla dem på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, det tar ca 35-40 minuter. Vänd dem då och då.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!