Grillade kycklingben med spenatsallad och nektariner
Ingredienser
Kycklingben
Spenatsallad
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En fräsch somrig spenatsallad med nektariner och labneh-ost. Serverad med härligt grillade kycklingben.
Så här gör du
Marinad
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingbenen. Låt stå i minst 1 timme i rumstemperatur.
Spenatsallad
Skär nektarinerna i klyftor. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat.
Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna.
Lägg på nektariner och ostbollar. Strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.
Kycklingben
Grilla dem på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, det tar ca 35-40 minuter. Vänd dem då och då.
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett