Minut_strimlor_Phad_thai_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pad thai på Minutstrimlor av kycklingfilé

min | Medelsvårt

En thailändsk klassiker som även går hem i svenska kök. 
Barnens nya favorit näst pizzan.

Ingredienser

minutstrimlor

300 g
risnudlar
2 st
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
färsk ingefära, finhackad
1 st
chili, finhackad
100 g
vitkål, strimlad
rapsolja till wokning
2 st
morötter, strimlade
2 st
ägg
1 dl
jordnötter eller cashewnötter, hackade
2 st
lime
1 dl
koriander, skuren

Pad thaisås

3 msk
tamarindpasta (finns i asiatiska matbutiker) går att ersätt med limesaft
3 msk
ostronsås
3 msk
fisksås
2 msk
råsocker
3 msk
soja
1 dl
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En thailändsk klassiker som även går hem i svenska kök. 
Barnens nya favorit näst pizzan.

Så här gör du

Blötlägg nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Bäst är att hälla kokande vatten på nudlarna och röra runt konstant. Tänk på att spola nudlarna i kallvatten så fort de blivit al dente. Klipp gärna nudlarna med sax så de blir lättare att blanda med övriga ingredienser.

Rör ihop ingredienserna till pad thaisåsen i en kastrull. Koka upp och vispa så att sockret löser sig. Ställ åt sidan.

Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja. Vänd i Minutstrimlorna och woka i 3-4 minuter. Salta lätt. När kycklingen är klar lägg den åt sidan.

Värm upp woken på nytt med rapsolja. Tillsätt vitlök, ingefära och chili i någon minut. Tillsätt sen, morötter, vitkål och böngroddar i 1-2 minuter. För grönsakerna till sidan av pannan och knäck i äggen. Rör runt tills det blir en äggröra.

Lägg nu tillbaka kycklingen i woken tillsammans med pad thaisåsen. Koka ihop i 1 minut och avsluta med att lägga i nudlarna. Woka runt allt och avsluta med hackade jordnötter alt cashewnötter samt koriander. Servera med limeklyftor.