(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

God och enkel pan pizza till mello

25 min | Enkelt

Toppa din godaste pizza med kycklingfärs. Recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Topping/fyllning

1 st
grön paprika, tärnad
ost

Tomatsås

1 burk
krossade tomater (fin krossade), ca 400
2 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
2 krm
salt
1 klyfta
finhackad eller pressad vitlök
10 blad
grovt hackad färsk basilika

Pizzabotten

25 g
jäst
2.5 dl
vatten (fingervarmt)
1 msk
olivolja (eller annan olja som man har)
1 tsk
salt
0.5 tsk
socker
1 msk
bakpulver
6 dl
vetemjöl (ev ytterligare 1 dl)

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Toppa din godaste pizza med kycklingfärs. Recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Tomatsås
Blanda alla ingredienser och mixa till en slät sås.

Sätt ugnen på 225 grader.

Pizzabotten, 3 pizzor
Blanda jäst, vatten, olivolja, salt och socker. Blanda bakpulver och mjöl och häll i degspadet och knåda ihop till en jämn och fin deg. Börja med 6 dl mjöl och tillsätt lite till (upp till 1 dl) om degen är för lös.

Dela degen i 3 delar. Låt 2 delar av degen vila på bänken, medan du börjar med den första pizzan. Smöra din form eller stekpanna med olja. Tryck sedan ut degen (degen ska komma upp till kanten) för att få en frasigare botten.

Låt pizzan jäsa 20-25 minuter i formen under bakduk.

Topping/fyllning
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tillsammans med tacokrydda och lite vatten. Låt svalna.

Skiva eller klipp isär bacon i lagom bitar.

Bred ca 1/3 av tomatsåsen på degen. Toppa med 1/3 av färs, bacon, paprika och massa ost.

In i ugnen i ca 20-25 minuter, kolla så det inte bränns.

Börja med nästa pizza på samma sätt.