
Kebabspett av kyckling med het chiliyoghurt och couscoussallad
Ingredienser
Kebabspett
Couscoussallad
Chiliyoghurt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebabspett innebär kryddigt och kul på en pinne. Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt.
Så här gör du
Förbered kycklingfärs till spetten
Blanda ihop färsen med salt och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av. Rulla sedan färsen till långa ”korvar” och stick in spettet i mitten.
Grilla kebabspetten
Grilla 2 min på varje sida. Vill du vara säker så använd en termometer och kolla. Vid 70° innertemperatur är spetten klara.
Bered cousous och pistagenötter
Koka upp vattnet eller buljongen och slå över couscousen och täck med lock (plastfilm funkar bra). Låt svälla i ca 15 min. Låt svalna.
Hacka under tiden pistagenötter. Blanda sedan i alla ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.
Chiliyoughurt
Blanda ihop alla ingredienserna till chiliyoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
