Kebabspett-av-kyckling-med-het-chiliyoghurt-och-couscoussallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kebabspett av kyckling med het chiliyoghurt och couscoussallad

20 min | Enkelt

Kycklingkebabspett innebär kryddigt och kul på en pinne. Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt.

Ingredienser

Kebabspett

8
bambugrillspett, blötlagda
1
ägg
2 tsk
anchochili
2 tsk
spiskummin
1 tsk
vitlökspulver

Couscoussallad

2 dl
couscous
2 dl
vatten
3 msk
pistagenötter, hackade
4 msk
sultanrussin
2 msk
mynta
2 msk
koriander
1 dl
rostad lök
1
citron, skal och saft

Chiliyoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt
1 tsk
harissa
0.5 dl
dijonsenap
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingkebabspett innebär kryddigt och kul på en pinne. Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt.

Så här gör du

Förbered kycklingfärs till spetten

Blanda ihop färsen med salt och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av. Rulla sedan färsen till långa ”korvar” och stick in spettet i mitten.

Grilla kebabspetten

Grilla 2 min på varje sida. Vill du vara säker så använd en termometer och kolla. Vid 70° innertemperatur är spetten klara.

Bered cousous och pistagenötter

Koka upp vattnet eller buljongen och slå över couscousen och täck med lock (plastfilm funkar bra). Låt svälla i ca 15 min. Låt svalna.

Hacka under tiden pistagenötter. Blanda sedan i alla ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.

Chiliyoughurt

Blanda ihop alla ingredienserna till chiliyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling.

Ursprung: Sverige då kycklingen är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!