Kebabspett-av-kyckling-med-het-chiliyoghurt-och-couscoussallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kebabspett av kyckling med het chiliyoghurt och couscoussallad

20 min | Enkelt

Kycklingkebabspett innebär kryddigt och kul på en pinne. Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt.

Ingredienser

Kebabspett

400 g
Kronfågel Kycklingfärs
8
bambugrillspett, blötlagda
1
ägg
2 tsk
anchochili
2 tsk
spiskummin
1 tsk
vitlökspulver

Couscoussallad

2 dl
couscous
2 dl
vatten
3 msk
pistagenötter, hackade
4 msk
sultanrussin
2 msk
mynta
2 msk
koriander
1 dl
rostad lök
1
citron, skal och saft

Chiliyoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt
1 tsk
harissa
0.5 dl
dijonsenap
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingkebabspett innebär kryddigt och kul på en pinne. Med sin milda smak är kycklingfärs tacksam att krydda på ordentligt.

Så här gör du

Blanda ihop färsen med salt och ägg. Tillsätt kryddorna och gör gärna ett stekprov och smaka av. Rulla sedan färsen till långa ”korvar” och stick in spettet i mitten.

Grilla 2 min på varje sida. Vill du vara säker så använd en termometer och kolla. Vid 75° innertemperatur är spetten klara.

Koka upp vattnet eller buljongen och slå över couscousen och täck med lock (plastfilm funkar bra). Låt svälla i ca 15 min. Låt svalna.

Hacka under tiden pistagenötter. Blanda sedan i alla ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.

Blanda ihop alla ingredienserna till chiliyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!