Kycklingfars_lasagne_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglasagne Tricolore

60 min | Enkelt

Lasagne med en mustig kycklingfärssås, rostad paprika och parmesanost. 

Ingredienser

Köttfärssås

500 g
kycklingfärs från Kronfågel
1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
0.5 st
röd chili, urkärnad och finhackad
2 msk
tomatpuré
1 msk
strösocker
1 burk
krossade tomater
1 msk
oregano
1 dl
basilika färsk, finskuren
1 skvätt
rödvin (kan uteslutas)
3 msk
olivolja
2 tsk
salt
svartpeppar

Bechamelsås

4 msk
smör
4 msk
vetemjöl
6 dl
mjölk 3%
1 tsk
salt
1 tsk
muskot mald
150 g
mozzarella, riven
2 dl
riven parmesanost

Övrig fyllning

1 burk
grillad röd paprika (ca 500g) skivad
1 påse
bladspenat (ca 100g)
12 st
lasagneplattor

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lasagne med en mustig kycklingfärssås, rostad paprika och parmesanost. 

Så här gör du

Köttfärssås

sätt ugnen på 180 grader

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomatpuré, socker och oregano. Fräs ytterligare några minuter. Lägg i kycklingfärsen och bryn tills den får lite färg.

Rör så att färsen smulas sönder. Tillsätt krossade tomater och eventuellt lite rödvin. Salta och peppra. Låt såsen sjuda i ca 30 min på låg värme

Bechamelsås

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll i mjölk och vispa ihop. Salta, peppra och tillsätt muskot.

Vispa ihop i ca 5 min tills såsen tjocknat. Tillsätt riven mozzarella och låt koka ytterligare några minuter på svag värme. Ställ åt sidan.

Montering

Häll lite av köttfärssåsen och bechamelsåsen i botten av en ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor och täck med mer bechamelsås. Varva sedan lasagneplattor med köttfärssås, bechamelsås, grillade paprikor och spenat. Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över parmesan. Grädda lasagnen i ugnen i ca 30 min-40 min.

Lasagnen är nästan ännu godare dagen efter.