Kycklinglasagne Tricolore
Ingredienser
Köttfärssås
Bechamelsås
Övrig fyllning
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lasagne med en mustig kycklingfärssås, rostad paprika och parmesanost.
Så här gör du
Köttfärssås
Sätt ugnen på 180 grader
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomatpuré, socker och oregano. Fräs ytterligare några minuter.
Lägg i kycklingfärsen och bryn tills den får lite färg. Rör så att färsen smulas sönder.
Tillsätt krossade tomater och eventuellt lite rödvin. Salta och peppra. Låt såsen sjuda i ca 30 minuter på låg värme. Tillsätt basilika i slutet innan montering av lasagnen.
Bechamelsås
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll i mjölk och vispa ihop. Salta, peppra och tillsätt muskot.
Vispa i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Tillsätt riven mozzarella och låt koka ytterligare några minuter på svag värme. Ställ åt sidan.
Montering
Häll lite av köttfärssåsen och bechamelsåsen i botten av en ugnsform.
Lägg på ett lager lasagneplattor och täck med mer bechamelsås. Varva sedan lasagneplattor med köttfärssås, bechamelsås, grillade paprikor och spenat.
Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över parmesan. Grädda lasagnen i ugnen i ca 30-40 minuter.
Smaklig måltid!
Kyld svensk kycklingfärs som passar till allt från köttfärssås, taco, lasagne och en enkel köttfärslimpa. Du kan byta ut din vanliga färs mot kycklingfärs som är ett nyttigt, smalt och proteinrikt alternativ.
Kronfågels ekologiska kyckling är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Ingredienser
500 gram Kycklingfärs av 100% kycklingkött
Tips
Lasagnen är nästan ännu godare dagen efter.
Testa vår Bosarpkyckling!