
Kycklinglasagne Tricolore
Ingredienser
Köttfärssås
Bechamelsås
Övrig fyllning

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lasagne med en mustig kycklingfärssås, rostad paprika och parmesanost.
Så här gör du
Köttfärssås
sätt ugnen på 180 grader
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Tillsätt tomatpuré, socker och oregano. Fräs ytterligare några minuter. Lägg i kycklingfärsen och bryn tills den får lite färg.
Rör så att färsen smulas sönder. Tillsätt krossade tomater och eventuellt lite rödvin. Salta och peppra. Låt såsen sjuda i ca 30 min på låg värme. Tillsätt basilikan alldeles i slutet innan montering av lasagnen.
Bechamelsås
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Häll i mjölk och vispa ihop. Salta, peppra och tillsätt muskot.
Vispa ihop i ca 5 min tills såsen tjocknat. Tillsätt riven mozzarella och låt koka ytterligare några minuter på svag värme. Ställ åt sidan.
Montering
Häll lite av köttfärssåsen och bechamelsåsen i botten av en ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor och täck med mer bechamelsås. Varva sedan lasagneplattor med köttfärssås, bechamelsås, grillade paprikor och spenat. Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över parmesan. Grädda lasagnen i ugnen i ca 30 min-40 min.
Lasagnen är nästan ännu godare dagen efter.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad