Pitabröd med kyckling, chilihummus och gurkyoghurt
Ingredienser
Pitabröd med kyckling
Chilihummus
Gurkyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.
Så här gör du
Chilihummus: Skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
Mixa kikärtorna släta med vitlök, tahini, olivolja, Sambal oelek och buljong.
Smaka av med salt och pressad citron.
Gurkyoghurt: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Finhacka därefter gurkan.
Lägg yoghurt i en skål. Blanda med gurkan, citronskal, paprika, och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pitabröden med salladsbladet. Lägg i hummus och kycklingen. Ringla över gurkyoghurten.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett