Pitabröd-med-kyckling,-chilihummus-och-gurksallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pitabröd med kyckling, chilihummus och gurkyoghurt

15 min | Enkelt

Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.

Ingredienser

Pitabröd med kyckling

4
pitabröd
4 blad
romansallad

Chilihummus

1 burk
kokta kikärtor
1
vitlöksklyfta, hackad
2 msk
tahini
1 msk
sambal oelek
0.5 dl
olivolja
0.5 dl
kycklingbuljong
1
citron, juice

Gurkyoghurt

1 dl
turkisk yoghurt
1
gurka, finhackad
1
citron, skal
1
röd paprika, tärnad
1 kruka
mynta, skuren
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.

Så här gör du

Chilihummus: Skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.

Mixa kikärtorna släta med vitlök, tahini, olivolja, Sambal oelek och buljong.

Smaka av med salt och pressad citron.

Gurkyoghurt: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Finhacka därefter gurkan.

Lägg yoghurt i en skål. Blanda med gurkan, citronskal, paprika, och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Fyll pitabröden med salladsbladet. Lägg i hummus och kycklingen. Ringla över gurkyoghurten.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!