
Pitabröd med kyckling, chilihummus och gurkyoghurt
15 min | Enkelt
Ingredienser
Pitabröd med kyckling
2 paket
Classic Stekt och skivad kyckling
4
pitabröd
4 blad
romansallad
Chilihummus
1 burk
kokta kikärtor
1
vitlöksklyfta, hackad
2 msk
tahini
1 msk
sambal oelek
0.5 dl
olivolja
0.5 dl
kycklingbuljong
1
citron, juice
Gurkyoghurt
1 dl
turkisk yoghurt
1
gurka, finhackad
1
citron, skal
1
röd paprika, tärnad
1 kruka
mynta, skuren

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta pitabröd med kyckling-recept hämtar inspiration från Mellanöstern. Smaksätt fredagsmyset eller picknicken med denna enkla, goda rätt gjord.
Så här gör du
Chilihummus: Skölj de kokta kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
Mixa kikärtorna släta med vitlök, tahini, olivolja, Sambal oelek och buljong.
Smaka av med salt och pressad citron.
Gurkyoghurt: Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Finhacka därefter gurkan.
Lägg yoghurt i en skål. Blanda med gurkan, citronskal, paprika, och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pitabröden med salladsbladet. Lägg i hummus och kycklingen. Ringla över gurkyoghurten.
Smaklig måltid!
