Ceasar_kyckling_picknic_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingsallad med grillade grönsaker, mozzarella och pistou

30 min | Enkelt

En sallad med smak av medelhavet. Gör det enkelt och använd stekt och skivad kyckling. Passar bra som picknicksallad!

Ingredienser

Kycklingsallad

1 st
zucchini, skivad
1 st
aubergine, skivad
2 st
spetspaprika röd
2 dl
bulgur
200 g
svarta bönor, kokta
2 st
mozzarella
1 knippe
rädisor, tunt skivade
1 st
salladsmix á 200 g

pistou

2 krukor
basilika
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
olivolja
0.5 tsk
salt
1 dl
riven parmesan
peppar efter smak

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En sallad med smak av medelhavet. Gör det enkelt och använd stekt och skivad kyckling. Passar bra som picknicksallad!

Så här gör du

Skär aubergine och zucchini i skivor och salta lätt. Ta bort kärnhuset från paprikan. Grilla grönsakerna några minuter på varje sida. Salta och peppra.

Koka bulgur i rikligt med vatten i 6-7 minuter, häll av och låt svalna.

Riv mozzarellaostarna i grova bitar. Skölj rädisorna och skiva tunt.

Blanda de grillade grönsakerna tillsammans med en påse salladsmix, bulgur, svarta bönor och skivad rädisa i en stor skål.

Blanda allt tillsammans med Caesar, stekt och skivad kyckling och pistou.

Tips: Använd gårdagens bröd och gör goda brödkrutonger. Stek med lite smör och olivolja i ca 3-4 minuter och blanda med salladen.

Pistou

Mixa basilikan tillsammans med vitlöken och olivoljan. Tillsätt salt och riven parmesan och peppra efter smak. Mixa slät. Häll gärna upp på flaska.