Pizza Bianco med kyckling, päron och grönkål
30 min | Medelsvårt
Ingredienser
Pizzadeg
4 dl
vetemjöl
2.5 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
3 msk
olivolja
1.5 dl
kallt vatten
Topping
4
KycklingSteak
2 dl
crème fraiche
2
päron
2
röd- eller polkabetor
70 g
grönkål
250 g
björnbär
200 g
getost
2 tsk
citronskal, finrivet
1 dl
valnötter
2 tsk
honung
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Pizza Bianco - ett bra sätt att rensa i kylskåpet. Hemmagjord pizza som snabbt blir en storfavorit i hushållet.
Så här gör du
Sätt ugnen på 250°c, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
Till degen ska du blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Kavla ut degarna på mjölat bakplåtspapper.
Vispa crème fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bred sedan ut den på pizzadegen.
Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzan till plåten, grädda i ugn ca 8-10 min.
Medan degen är i ugnen kan du förbereda ingredienserna om det behövs. Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt.
Stek KycklingSteaken färdig efter instruktionerna.
Ta ut pizzan. Toppa sedan med stekt KycklingSteak, päron, getost, björnbär, nötter, honung och salt och peppar.
Servera direkt.
Smaklig måltid!
Tips!