KycklingSteak KantarellServeras med ruccolasallad och rödbetor
Ingredienser
KycklingSteak Kantarell
Kantareller
Ruccolo & rödbetssallad
Vinägersky
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
KycklingSteak Kantarell med ruccolasallad, röbetor, vinägersky, cheddarost och saltrostade solrosfrö. Ett recept av Olle Broström, Juniorkocklanslaget.
Så här gör du
KycklingSteak Kantarell
Stek KycklingSteak med skinnsidan nedåt på hög värme. Vrid sedan ner till medelvärme. Lägg i en klick smör i pannan. Stek tills att skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills att den är helt klar. Innertemperatur 70-72 grader
Kantareller
Stek 300 g kantareller i smör och krydda med salt och svartpeppar. Plocka isär resterande kantareller och marinera precis innan servering med citronjuice, olivolja och salt.
Anledningen till att marinera kantarellerna precis innan servering är för behålla lite tuggmotstånd i svampen. Står den för länge är det lätt att den blir mosig. Toppa kycklingen med både stekta och marinerade kantareller.
Ruccola och rödbetssallad
Skölj och skrubba bort all jord ifrån rödbetorna. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Spola av i kallt vatten. Skrapa bort skalet på betorna. Skär ned i mindre bitar. Blanda ruccola och rödbetor med olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med saltrostade solrosfrön och riven cheddarost.
Vinägersky
Skala lök och vitlök. Skiva. Svetta ur löken med lite smör tills att den är helt mjuk. Slå på vinäger och låt koka ner tills att det nästan är helt borta. Häll på buljongen och låt den reduceras ner till ungefär hälften av mängden. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer vinäger. Red av med maizena blandat med vatten till önskad konsistens.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd