Kantarellfest_Olle2
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak KantarellServeras med ruccolasallad och rödbetor

60 min | Medelsvårt

Olle Broström från Juniorkocklanslaget har tagit fram en härlig rätt med KycklingSteak Kantarell.
Kycklingen serveras med ruccolasallad, röbetor, vinägersky, cheddarost och saltrostade solrosfrön.

Ingredienser

KycklingSteak Kantarell

smör till stekning

Kantareller

450 g
kantareller
smör till stekning
1 st
citron
olivolja

Ruccolo & rödbetssallad

65 g
ruccola
500 g
rödbeta
100 g
cheddarost
100 g
solrosfrön

Vinägersky

1 st
schalottenlök
2 st
vitlöksklyftor
8 dl
kycklingbuljong
majsstärkelse
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Olle Broström från Juniorkocklanslaget har tagit fram en härlig rätt med KycklingSteak Kantarell.
Kycklingen serveras med ruccolasallad, röbetor, vinägersky, cheddarost och saltrostade solrosfrön.

Så här gör du

KycklingSteak Kantarell

Stek KycklingSteaken med skinnsidan nedåt på hög värme, vrid sedan ner till medelvärme, lägg i en klick smör och stek tills att skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills att den är helt klar. Innertemp 70-72 grader

Kantareller

Stek 300g kantareller i smör och krydda med salt & svartpeppar. Plocka ner resterande kantareller och marinera precis innan servering med citronjuice, olivolja och salt. Anledningen till att man vill marinera kantarellerna precis innan servering är för att man vill behålla lite tuggmotstånd i svampen, står den för länge så är det lätt att den blir mosig. Toppa kycklingen med både dem stekta och marinerade kantarellerna.

Ruccola och rödbetssallad

Skölj och skrubba bort all jord ifrån rödbetorna, koka i saltat vatten tills att de är mjuka. Spola av i kallt vatten och skrapa bort skalet på betorna, skär ned i mindre bitar. Blanda ruccola och rödbetor med olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med saltrostade solrosfrön och riven cheddarost.

Vinägersky

Skala lökarna och skiva ner, svetta ur löken med lite smör tills att den är helt mjuk. Slå på vinägern och låt koka ner tills att det nästan är helt borta, häll på buljongen och låt den reduceras ner till ungefär hälften av mängden. Smaka av med salt, svartpeppar & eventuellt lite mer vinäger. Red av med maizena blandat med vatten till önskad konsistens.