Kantarell_Olle
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklingSteak KantarellServeras med ruccolasallad och rödbetor

60 min | Medelsvårt

KycklingSteak Kantarell med ruccolasallad, röbetor, vinägersky, cheddarost och saltrostade solrosfrö. Ett recept av Olle Broström, Juniorkocklanslaget.

Ingredienser

KycklingSteak Kantarell

smör till stekning

Kantareller

450 g
kantareller
smör till stekning
1 st
citron
olivolja

Ruccolo & rödbetssallad

65 g
ruccola
500 g
rödbeta
100 g
cheddarost
100 g
solrosfrön

Vinägersky

1 st
schalottenlök
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
sherryvinäger, (alt vitvins-, eller äppelcidervinäger)
8 dl
kycklingbuljong
majsstärkelse
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

KycklingSteak Kantarell med ruccolasallad, röbetor, vinägersky, cheddarost och saltrostade solrosfrö. Ett recept av Olle Broström, Juniorkocklanslaget.

Så här gör du

KycklingSteak Kantarell

Stek KycklingSteak med skinnsidan nedåt på hög värme. Vrid sedan ner till medelvärme. Lägg i en klick smör i pannan. Stek tills att skinnet är helt krispigt. Vänd på kycklingen och låt den ligga i pannan tills att den är helt klar. Innertemperatur 70-72 grader

Kantareller

Stek 300 g kantareller i smör och krydda med salt och svartpeppar. Plocka isär resterande kantareller och marinera precis innan servering med citronjuice, olivolja och salt.

Anledningen till att marinera kantarellerna precis innan servering är för behålla lite tuggmotstånd i svampen. Står den för länge är det lätt att den blir mosig. Toppa kycklingen med både stekta och marinerade kantareller.

Ruccola och rödbetssallad

Skölj och skrubba bort all jord ifrån rödbetorna. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Spola av i kallt vatten. Skrapa bort skalet på betorna. Skär ned i mindre bitar. Blanda ruccola och rödbetor med olivolja, salt och svartpeppar. Toppa med saltrostade solrosfrön och riven cheddarost.

Vinägersky

Skala lök och vitlök. Skiva. Svetta ur löken med lite smör tills att den är helt mjuk. Slå på vinäger och låt koka ner tills att det nästan är helt borta. Häll på buljongen och låt den reduceras ner till ungefär hälften av mängden. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer vinäger. Red av med maizena blandat med vatten till önskad konsistens.