Rostad röd currykyckling med frasiga grönsaker
45 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
250 g
potatis
0.5 huvud
blomkål
0.5 dl
röd curry (t ex Santa Maria)
yoghurt
(salt, olja)
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Laga allt i en och samma panna! Recept med 5 ingredienser av Markiz Tainton.
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Halvera potatisen. Dela blomkålen i buketter. Lägg potatis och blomkål i en oljad ugnsform och blanda runt ordentligt. Krydda med röd currykrydda och salt.
Lägg på kycklingklubborna och krydda. Ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 30 min eller tills 82 grader i innertemperatur.
Servera med kall naturell yoghurt.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes