Salviastekt-kycklinglårfilé-med-pasta,-tomater,-kapris-och-oliver
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver

20 min | Enkelt

Italien-inspirerad rätt på kycklinglårfilé med pasta. Den saftiga och möra lårfilén får extra smak av vitlöken och salvian som steker med i pannan - fantastiskt gott.

Ingredienser

Salviastekt kycklinglårfilé

4
Bosarpkyckling - Ekologisk kycklinglårfilé
1 kruka
salvia
1 hel
vitlök

Pasta

500 g
färsk pasta
10 st
plommontomater, tärnade
2 msk
kapris, hackat
1 dl
urkärnade Kalamataoliver, hackade
1
citron, skal
6
salladslökar, skivade

Till servering

100 g
parmesan, riven
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Italien-inspirerad rätt på kycklinglårfilé med pasta. Den saftiga och möra lårfilén får extra smak av vitlöken och salvian som steker med i pannan - fantastiskt gott.

Så här gör du

Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.

Skala och klyv en vitlök i hälften, som en citron, och stek tillsammans med kycklingen. Stek även överblivna salviastjälkar.

Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i pannan i cirka 8 – 10 minuter på medelhög värme så att skinnet blir härligt krispigt.

Vänd och stek på andra sidan i 1 minut. Efterstek i 100° ugn med vitlöken och salviastjälkarna till 75° i innertemperatur.

Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Tärna tomaterna och skiva salladslöken. Hacka oliverna och kapris. Riv citronskal.

Blanda tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar med pastan och vänd runt.

Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i mindre bitar och lägg på pastan.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!