
Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver
Ingredienser
Salviastekt kycklinglårfilé
Pasta
Till servering

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italien-inspirerad rätt på kycklinglårfilé med pasta. Den saftiga och möra lårfilén får extra smak av vitlöken och salvian som steker med i pannan - fantastiskt gott.
Så här gör du
Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.
Skala och klyv en vitlök i hälften, som en citron, och stek tillsammans med kycklingen. Stek även överblivna salviastjälkar.
Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i pannan i cirka 8 – 10 minuter på medelhög värme så att skinnet blir härligt krispigt.
Vänd och stek på andra sidan i 1 minut. Efterstek i 100° ugn med vitlöken och salviastjälkarna till 75° i innertemperatur.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Tärna tomaterna och skiva salladslöken. Hacka oliverna och kapris. Riv citronskal.
Blanda tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar med pastan och vänd runt.
Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i mindre bitar och lägg på pastan.
Smaklig måltid!


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel