Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver
Ingredienser
Salviastekt kycklinglårfilé
Pasta
Till servering
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Italien-inspirerad rätt på kycklinglårfilé med pasta. Den saftiga och möra lårfilén får extra smak av vitlöken och salvian som steker med i pannan - fantastiskt gott.
Så här gör du
Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.
Skala och klyv en vitlök i hälften, som en citron, och stek tillsammans med kycklingen. Stek även överblivna salviastjälkar.
Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i pannan i cirka 8 – 10 minuter på medelhög värme så att skinnet blir härligt krispigt.
Vänd och stek på andra sidan i 1 minut. Efterstek i 100° ugn med vitlöken och salviastjälkarna till 75° i innertemperatur.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Tärna tomaterna och skiva salladslöken. Hacka oliverna och kapris. Riv citronskal.
Blanda tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar med pastan och vänd runt.
Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i mindre bitar och lägg på pastan.
Smaklig måltid!