Kycklingsoppa med smak av ingefära och nejlika
25 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
kycklingfilé
3 cm
ingefära, riven
3 klyftor
vitlök, riven
6 st
tomater, rivna
4 st
potatisar, tärnade
4 st
kryddnejlikor, rostade
5 st
kardemummakapslar, rostade
1 knippe
salladslök, fint skuren
1 knippe
mynta
1 knippe
koriander
2 st
hönsbuljongtärningar
1 tsk
chilisås av eget val
1 tsk
salt
0.5 tsk
svartpeppar, nymald
olivolja
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god enkel soppa på kycklingfilé med smak av ingefära, kryddnejlika och kardemumma. Perfekt som en lättlagad vardagsrätt under de mörka månaderna
Så här gör du
Riv ingefära, vitlök och tomater. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skär kycklingfilén i strimlor. Skär potatisen i tärningar. Skär örterna fint samt salladslöken
Rosta kryddnejlikorna och kardemummakapslarna i torr kastrull i 1-2 minuter. Tillsätt sen olivoljan och fräs kycklingen tillsammans med vitlöken och ingefäran i ca 3 min. Tillsätt tomaterna och vattnet så det täcker. Smula ner buljongtärningarna och låt koka i ca 20 min.
Tillsätt sedan potatis och örter och koka på låg värme i ytterligare 10-15 minuter tills potatisen är genomkokt. Smaka av med chilisås samt salt och peppar. Toppa med den strimlade salladslöken.
Servera gärna med ett gott bröd till.