Citrongrillad-kycklinglårfilé-med-sallad-på-färska-bönor
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Citrongrillad kycklinglårfilé med sallad och färska bönor

15 min | Enkelt

Lårfilé är en av de smakrikaste delen av kycklingen - och på grillen blir den ännu godare. Citronoljan ger lårfilén en syrlig karaktär som passar bra till denna saftiga styckdel.

Ingredienser

Grillad kycklinglårfilé

700 g
Kycklinglårfilé
1
citron, rivet skal
1 dl
olivolja

Pastasallad och färska bönor

200 g
farfallepasta
100 g
vaxbönor
100 g
haricotverts
100 g
brytbönor
1
rödlök, tunt skivad
1 msk
dragon
1 msk
rosmarin
3 msk
citronjuice
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lårfilé är en av de smakrikaste delen av kycklingen - och på grillen blir den ännu godare. Citronoljan ger lårfilén en syrlig karaktär som passar bra till denna saftiga styckdel.

Så här gör du

Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Salta och peppra kycklingen.

Grilla kycklinglårfiléerna på direkt värme så att den får en fin färg och bra grillyta.

Riv citronskal och blanda med olivoljan. Då får du en god citronolja.

Fortsätt grilla kycklingen på indirekt värme, pensla med citronoljan och fortsätt grilla. Gärna med lock.

Kolla med termometer. Kycklingen är som bäst när den har 70° i kärntemperatur.

Koka bönorna mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Koka farfallepasta.

Blanda bönorna med rödlöken, lite olivolja, citronjuice, örter och farfalle. Servera direkt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!