
Citrongrillad kycklinglårfilé med sallad och färska bönor
15 min | Enkelt
Ingredienser
Grillad kycklinglårfilé
700 g
Kycklinglårfilé
1
citron, rivet skal
1 dl
olivolja
Pastasallad och färska bönor
200 g
farfallepasta
100 g
vaxbönor
100 g
haricotverts
100 g
brytbönor
1
rödlök, tunt skivad
1 msk
dragon
1 msk
rosmarin
3 msk
citronjuice

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lårfilé är en av de smakrikaste delen av kycklingen - och på grillen blir den ännu godare. Citronoljan ger lårfilén en syrlig karaktär som passar bra till denna saftiga styckdel.
Så här gör du
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Salta och peppra kycklingen.
Grilla kycklinglårfiléerna på direkt värme så att den får en fin färg och bra grillyta.
Riv citronskal och blanda med olivoljan. Då får du en god citronolja.
Fortsätt grilla kycklingen på indirekt värme, pensla med citronoljan och fortsätt grilla. Gärna med lock.
Kolla med termometer. Kycklingen är som bäst när den har 70° i kärntemperatur.
Koka bönorna mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Koka farfallepasta.
Blanda bönorna med rödlöken, lite olivolja, citronjuice, örter och farfalle. Servera direkt.
Smaklig måltid!
