Citrongrillad kycklinglårfilé med sallad och färska bönor
Ingredienser
Grillad kycklinglårfilé
Pastasallad och färska bönor
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lårfilé är en av de smakrikaste delen av kycklingen - och på grillen blir den ännu godare. Citronoljan ger lårfilén en syrlig karaktär som passar bra till denna saftiga styckdel.
Så här gör du
Grilla kycklingen
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Salta och peppra kycklingen.
Grilla kycklinglårfiléerna på direkt värme så att den får en fin färg och bra grillyta.
Så gör du citronolja – fortsätt grilla på indirekt värme
Riv citronskal och blanda med olivoljan. Då får du en god citronolja.
Fortsätt grilla kycklingen på indirekt värme, pensla med citronoljan och fortsätt grilla. Gärna med lock.
Använd ugnstermometer. Kycklingen är klar och genomstekt när den har 70° i kärntemperatur.
Koka bönor och pasta
Koka bönorna mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Koka farfallepasta.
Blanda ingredienserna till pastasallad. Servera!
Blanda bönor med rödlök, lite olivolja, citronjuice, örter och farfalle. Servera direkt.
Smaklig måltid!
Kycklingen innehåller följande:
Innehåll: 100 % svensk kyckling.
Ursprung Sverige då den är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.