
Citrongrillad kycklinglårfilé med sallad och färska bönor
Ingredienser
Grillad kycklinglårfilé
Pastasallad och färska bönor

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lårfilé är en av de smakrikaste delen av kycklingen - och på grillen blir den ännu godare. Citronoljan ger lårfilén en syrlig karaktär som passar bra till denna saftiga styckdel.
Så här gör du
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Salta och peppra kycklingen.
Grilla kycklinglårfiléerna på direkt värme så att den får en fin färg och bra grillyta.
Riv citronskal och blanda med olivoljan. Då får du en god citronolja.
Fortsätt grilla kycklingen på indirekt värme, pensla med citronoljan och fortsätt grilla. Gärna med lock.
Kolla med termometer. Kycklingen är som bäst när den har 70° i kärntemperatur.
Koka bönorna mjuka i saltat vatten och kyl av i isvatten. Koka farfallepasta.
Blanda bönorna med rödlöken, lite olivolja, citronjuice, örter och farfalle. Servera direkt.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad