
Salviastekta kycklinginnerfiléer med citronpasta
25 min |
Ingredienser
Citronpasta
600 g
färsk tagliatelle
2
schalottenlökar, finhackade
1
vitlöksklyfta, hackad
1 dl
rostade pinjenötter
2
citroner, skal och saft
1 dl
olivolja

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Små & fina Minutfiléer av Svensk Gårdskyckling, ekologiska citroner, hyvlad parmesan och färsk salvia. Gör som italienarna, välj riktigt fina råvaror och du får en pasta som håller restaurangklass.
Så här gör du
Stek kyckling
Salviastekt kyckling: Krydda och stek kycklingen i en het panna. Strö över salvian när någon minut av stekningen återstår.
Koka pasta och fräs ”smaksättarna”
Citronpasta: Koka pastan al dente i saltat vatten.
Hetta upp en kastrull och fräs lök, vitlök och tillsätt tomater och pinjenötter. Låt allt fräsa tillsammans i ca 1 minut och tillsätt citron och pinjenötter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med övriga ingredienser
Vänd ner pastan och rör om. Toppa med olivolja, salvia och hyvlad parmesanost. Servera direkt.
Smaklig måltid!
