BBQ2022_Spettbitar_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

60 min | Enkelt

Gör spett på våra kycklingspettbitar med smak av vitlök, citron och örter. Servera med en god aioli på svarta oliver och hemfriterade potatischips

Ingredienser

Kycklingspett

1 st
grön zucchini
1 st
gul zucchini
2 st
röd spetspaprika
olivolja
salt och peppar
trä eller metalspett

svart oliv-aioli

2 dl
majonnäs
1 dl
svarta oliver, gärna taggiascaoliver, hackade
1 klyfta
vitlök, riven
0.5 st
citron, skalet
salt och peppar

Potatischips

500 g
potatis med skal, putsad och tunt skivad
2 liter
frityrolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör spett på våra kycklingspettbitar med smak av vitlök, citron och örter. Servera med en god aioli på svarta oliver och hemfriterade potatischips

Så här gör du

Grillade kycklingspett

Skiva zucchini i ca. 1 cm tjocka skivor. Salta och låt stå i durkslag så de får vätska sig i ca. 15 min. Skär paprika i bitar. Varva nu zucchini, kyckling och paprikabitar på spett. Grilla 3 min på varje sida och lägg spetten för att grilla klart på indirekt värme tills innertemperaturen nått 70 grader.

Svart olivaioli

Hacka oliverna fint. Blanda ihop med majonnäs och riven vitlök. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och svartpeppar.

Potatischips

Skiva potatis tunt, gärna på mandolin ner i en skål med vatten. Blanda potatisen med händerna och häll av vattnet ordentligt. Torka gärna med hushållspapper. Värm upp frityrolja till 160 grader och fritera potatisen i omgångar i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.

Servera gärna tillsammans med en grönsallad.