Kycklingspett med svart olivaioli och potatischips
Ingredienser
Kycklingspett
svart oliv-aioli
Potatischips
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Goda kycklingspett på kycklingfilé med smak av citron och vitlök. Servera med en aioli på svarta oliver och hemfriterade potatischips
Så här gör du
Grillade kycklingspett
Skär kycklingfilé i bitar på ca 3×3 cm. Lägg i kycklingbitarna i en bunke och blanda tillsammans med citronsaft och skal, riven vitlök och olivolja. Salta
Skiva zucchini i ca. 1 cm tjocka skivor. Salta och låt stå i durkslag så de får vätska sig i ca. 15 min. Skär paprika i bitar. Varva nu zucchini, kyckling och paprikabitar på spett. Grilla 3 min på varje sida och lägg spetten för att grilla klart på indirekt värme tills innertemperaturen nått 70 grader.
Svart olivaioli
Hacka oliverna fint. Blanda ihop med majonnäs och riven vitlök. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och svartpeppar.
Potatischips
Skiva potatis tunt, gärna på mandolin ner i en skål med vatten. Blanda potatisen med händerna och häll av vattnet ordentligt. Torka gärna med hushållspapper. Värm upp frityrolja till 160 grader och fritera potatisen i omgångar i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
Servera gärna tillsammans med en grönsallad.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd