
Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips
Ingredienser
Kycklingspett
svart oliv-aioli
Potatischips
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gör spett på våra kycklingspettbitar med smak av vitlök, citron och örter. Servera med en god aioli på svarta oliver och hemfriterade potatischips
Så här gör du
Grillade kycklingspett
Skiva zucchini i ca. 1 cm tjocka skivor. Salta och låt stå i durkslag så de får vätska sig i ca. 15 min. Skär paprika i bitar. Varva nu zucchini, kyckling och paprikabitar på spett. Grilla 3 min på varje sida och lägg spetten för att grilla klart på indirekt värme tills innertemperaturen nått 70 grader.
Svart olivaioli
Hacka oliverna fint. Blanda ihop med majonnäs och riven vitlök. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och svartpeppar.
Potatischips
Skiva potatis tunt, gärna på mandolin ner i en skål med vatten. Blanda potatisen med händerna och häll av vattnet ordentligt. Torka gärna med hushållspapper. Värm upp frityrolja till 160 grader och fritera potatisen i omgångar i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
Servera gärna tillsammans med en grönsallad.
Kronfågel har både färdiglagade kycklingspett i kyldisken och i Delidisken.