
Kycklingfilé toppad med oliv på en bädd av tomat, zucchini och kapris
Ingredienser
Kycklingfilé med oliv
Fräst grönsaksbädd

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé toppad med en tapenade av oliv blir en unik och smakrik rätt. De sydeuropeiska smakerna kommer fram ännu starkare genom en bädd av tomater, zucchini och kapris.
Så här gör du
Sätt ugnen på 90°. Salta och peppra kycklingen efter behag och bryn i en stekpanna.
Mixa antingen ihop en egen olivtapenade eller köp färdig från butik.
Sätt filén på en plåt och stryk på ett lager med olivtapenaden. Sätt i ugnen. När kycklingen har en innertemperatur på 70° är den färdig.
Skär zucchinin i små tärningar. Finhacka den gula löken och vitlöken. Dela alla cocktailtomater.
Fräs lök, vitlök, zucchini i en panna och tillsätt tomaterna efter 2 till 3 minuter. Lägg i tomatjuice och låt koka i 1 minut.
Ta bort från plattan. Salta och peppra, blanda i kapris.
Servera på tallrikar och lägg på den härligt goda kycklingen toppad med oliv. Toppa anrättningen med plockad basilika och lite hyvlad parmesanost.
Servera gärna med pasta eller ris.
Smaklig måltid!


Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst & Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm