Oliv-kycklingfilé-på-en-bädd-av-tomater,-zucchini-och-kapris
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfilé toppad med oliv på en bädd av tomat, zucchini och kapris

15 min | Enkelt

Kycklingfilé toppad med en tapenade av oliv blir en unik och smakrik rätt. De sydeuropeiska smakerna kommer fram ännu starkare genom en bädd av tomater, zucchini och kapris.

Ingredienser

Kycklingfilé med oliv

4
Kronfågels Kycklingfilé
150 g
Mixade oliver (olivtapenade)
Salt och peppar

Fräst grönsaksbädd

2
zucchini, tärnade
2
vitlöksklyftor, finhackade
2
gula lökar, finhackade
20
gula cocktailtomater, delade
20
röda cocktailtomater, delade
1 dl
tomatjuice
3 msk
kapris
1 kruka
basilika
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfilé toppad med en tapenade av oliv blir en unik och smakrik rätt. De sydeuropeiska smakerna kommer fram ännu starkare genom en bädd av tomater, zucchini och kapris.

Så här gör du

Sätt ugnen på 90°. Salta och peppra kycklingen efter behag och bryn i en stekpanna.

Mixa antingen ihop en egen olivtapenade eller köp färdig från butik.

Sätt filén på en plåt och stryk på ett lager med olivtapenaden. Sätt i ugnen. När kycklingen har en innertemperatur på 70° är den färdig.

Skär zucchinin i små tärningar. Finhacka den gula löken och vitlöken. Dela alla cocktailtomater.

Fräs lök, vitlök, zucchini i en panna och tillsätt tomaterna efter 2 till 3 minuter. Lägg i tomatjuice och låt koka i 1 minut.

Ta bort från plattan. Salta och peppra, blanda i kapris.

Servera på tallrikar och lägg på den härligt goda kycklingen toppad med oliv. Toppa anrättningen med plockad basilika och lite hyvlad parmesanost.

Servera gärna med pasta eller ris.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!