
Kycklingfilé toppad med oliv på en bädd av tomat, zucchini och kapris
Ingredienser
Kycklingfilé med oliv
Fräst grönsaksbädd

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé toppad med en tapenade av oliv blir en unik och smakrik rätt. De sydeuropeiska smakerna kommer fram ännu starkare genom en bädd av tomater, zucchini och kapris.
Så här gör du
Sätt ugnen på 90°. Salta och peppra kycklingen efter behag och bryn i en stekpanna.
Mixa antingen ihop en egen olivtapenade eller köp färdig från butik.
Sätt filén på en plåt och stryk på ett lager med olivtapenaden. Sätt i ugnen. När kycklingen har en innertemperatur på 70° är den färdig.
Skär zucchinin i små tärningar. Finhacka den gula löken och vitlöken. Dela alla cocktailtomater.
Fräs lök, vitlök, zucchini i en panna och tillsätt tomaterna efter 2 till 3 minuter. Lägg i tomatjuice och låt koka i 1 minut.
Ta bort från plattan. Salta och peppra, blanda i kapris.
Servera på tallrikar och lägg på den härligt goda kycklingen toppad med oliv. Toppa anrättningen med plockad basilika och lite hyvlad parmesanost.
Servera gärna med pasta eller ris.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad