FTB_Fryst_innerfile_gnocchi_svamp_1000x1000
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig gnocchi med kycklinginnerfilé, svamp och pecorino

30 min | Enkelt

Möra kycklinginnerfiléer tillsammans med stekt svamp, tomat och gnocchi är en god rätt som uppskattas av hela familjen.

Ingredienser

200 g
skogschampinjoner, kvartade
2 st
tomater, skurna i mindre bitar
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 st
gul lök, hackad
250 g
crème fraiche
50 g
riven pecorino eller liknande ost
0.5 kruka
persilja, grovt skuren
2 msk
olivolja
500 g
färsk gnocchi

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Möra kycklinginnerfiléer tillsammans med stekt svamp, tomat och gnocchi är en god rätt som uppskattas av hela familjen.

Så här gör du

Koka upp vatten till gnocchi.

Fräs kycklinginnerfiléerna och svampen i en stor panna på medelvärme i 3-4 min. Tillsätt därefter lök och vitlök och rör runt ytterligare 2-3 min innan tomaterna läggs i. Salta och peppra. Slå på crème fraiche och pecorino och koka ihop. Sänk till svag värme.

Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och slå i gnocchin i pannan med kycklingen. Blanda runt ordentligt och avsluta med att strö över hackad persilja och eventuellt mer pecorino. Smaka av med salt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera genast!

Om kycklinginnerfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé 94%, vatten, salt, paprika, lök, druvsocker (majs), chilipeppar, svartpeppar, rosmarin, cayennepeppar, ingefära, koriander, vitlök, socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), kryddextrakt (paprika), arom.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.