
Små & fina minutfiléer med matvetesallad och rabarber
20 min |
Ingredienser
Matvetesallad
500 g
matvete
1
broccoli, skalad och tärnad
1
röd paprika, tärnad
4
salladslök, fint skuren
3 msk
olivolja
2 msk
äppelcidervinäger
Honungsmarinerade rabarber
2
rabarberstjälkar, fint tärnade
2 msk
honung
50 g
röda mangoldskott

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling och rabarber är en oväntad och lyckad smakkombination som måste provas. De Små och fina Minutfiléerna är kryddstekta och smakrika, medan de honungsmarinerade rabarberna ger salladen vackra färger och fin sötsyrlig smak.
Så här gör du
Honungsmarinerade rabarber: Blanda rabarbertärningarna med honungen och salta lätt. Låt marinera i cirka 20 min.
Matvetesallad: Koka broccolibuketterna och den hackade stjälken i saltat vatten i ett par minuter och kyl sedan direkt i isvatten. Blanda broccolin med matvete, paprika, salladslök, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Krydda och stek de Små & Fina Filéerna snabbt i het panna med smör och olja.
Toppa matvetesalladen med kyckling, mangoldskott och rabarberhonung. Servera!
Smaklig måltid!
