BBQ_ute_grillmix_japan_miljo1
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillfestens smakrika kycklingtillbehör med sauterad spenat, svamp och ponzudipp

60 min | Enkelt

Bli chefen av goda asiatiska tillbehör till grillen. Picklad svamp, crunchy sesame cucumber och ponzudipp för att bara nämna några.

Ingredienser

Kycklingklubbor

Sauterad spenat

100 g
bladspenat
1 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
1 tsk
socker
1 tsk
riven ingefära

Picklad svamp

400 g
blandad svamp ex shiitake, ostronskivling
1.5 dl
socker
1.5 dl
japansk soja
1.5 dl
risvinäger
1 msk
riven ingefära
1 tsk
salt
1 msk
rostad lök

Crunchy sesame cucumber

400 g
gurka, skuren i regelbundna former
0.5 dl
tahinipasta
2 msk
japansk soja
2 msk
strösocker
2 msk
sesamolja
1 msk
matolja
1 msk
vita sesamfrön, rostade

Misodressing

1 dl
misopasta
1 dl
vatten
1 msk
gochujang (fermenterad chilipasta)

Ponzudipp

1 dl
majonnäs
1 msk
ponzu (japansk soja med smak av citrus)
salt och peppar

Krispig sallad med sesamdressing

400 g
hjärtsallad
1 msk
sesamolja
2 msk
limejuice
1 tsk
socker
1 msk
matolja
0.5 st
röd chili, finhackad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bli chefen av goda asiatiska tillbehör till grillen. Picklad svamp, crunchy sesame cucumber och ponzudipp för att bara nämna några.

Så här gör du

Kycklingklubbor

Grilla kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen når 82 grader vid tjockaste stället på benet.

Spenat

Koka upp vatten och doppa spenaten i ca 1 minut. Spola med kallt vatten. Sila av och pressa ut vattnet. Blanda övriga ingredienser till dressingen och blanda med spenaten.

 

Ponzudipp

Blanda ihop ingredienserna med en visp.

Misodressing

Mixa allt med stavmixer, häll sen upp i en skål.

Crunchy sesame cucumber

Skär gurkan i oregelbunda bittar. Blanda övriga ingredienser med en visp eller stavmixer.

När gurkan är skuren och dressingen gjord, blanda då gurkan med dressingen, toppa gärna med rostade sesmamfrön.

Krispig sallad med sesamvinägrett

Vispa ihop ingrediensera. Plocka valfri sallad exempelvis hjärtsallat och lägg i kallt vatten i några minuter så den blir krispig. Häll av vattnet och torka på papper. Blanda ihop vinägretten och skeda över vid servering.

Picklad svamp

Koka upp ingredienserna till lagen. Dela svampen i mindre bitar och låt koka upp i lagen. Låt svampen svalna i lagen i ca 30 minuter.