Grillfestens smakrika kycklingtillbehör med sauterad spenat, svamp och ponzudipp
Ingredienser
Kycklingklubbor
Sauterad spenat
Picklad svamp
Crunchy sesame cucumber
Misodressing
Ponzudipp
Krispig sallad med sesamdressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bli chefen av goda asiatiska tillbehör till grillen. Picklad svamp, crunchy sesame cucumber och ponzudipp för att bara nämna några.
Så här gör du
Kycklingklubbor
Grilla kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen når 82 grader vid tjockaste stället på benet.
Spenat
Koka upp vatten och doppa spenaten i ca 1 minut. Spola med kallt vatten. Sila av och pressa ut vattnet. Blanda övriga ingredienser till dressingen och blanda med spenaten.
Ponzudipp
Blanda ihop ingredienserna med en visp.
Misodressing
Mixa allt med stavmixer, häll sen upp i en skål.
Crunchy sesame cucumber
Skär gurkan i oregelbunda bittar. Blanda övriga ingredienser med en visp eller stavmixer.
När gurkan är skuren och dressingen gjord, blanda då gurkan med dressingen, toppa gärna med rostade sesmamfrön.
Krispig sallad med sesamvinägrett
Vispa ihop ingrediensera. Plocka valfri sallad exempelvis hjärtsallat och lägg i kallt vatten i några minuter så den blir krispig. Häll av vattnet och torka på papper. Blanda ihop vinägretten och skeda över vid servering.
Picklad svamp
Koka upp ingredienserna till lagen. Dela svampen i mindre bitar och låt koka upp i lagen. Låt svampen svalna i lagen i ca 30 minuter.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd