
Grillfestens smakrika kycklingtillbehör med sauterad spenat, svamp och ponzudipp
Ingredienser
Kycklingklubbor
Sauterad spenat
Picklad svamp
Crunchy sesame cucumber
Misodressing
Ponzudipp
Krispig sallad med sesamdressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bli chefen av goda tillbehör till grillen. Picklad svamp, crunchy sesame cucumber och ponzudipp för att bara nämna några.
Så här gör du
Kyckling
Grilla kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen når 72 grader
Spenat
Koka upp vatten och doppa spenaten i ca 1 min. Sila av och pressa ut vattnet. Blanda övriga ingredienser till dressingen och blanda med spenaten
Ponzudipp
Blanda ihop ingredienserna med en visp
Misodressing
Mixa allt med stavmixer, häll sen upp i en skål
Crunchy sesame cucumber
Skär gurkan i oregelbunda bittar. Blanda övriga ingredienser med en visp eller stavmixer
När gurkan är skuren och dressingen gjord, blanda då gurkan med dressingen, toppa gärna med rostade sesmamfrön.
Krispig sallad med sesamvinägrett
Vispa ihop ingrediensera. Plocka valfri sallad exempelvis hjärtsallat och lägg i kallt vatten i några minuter så den blir krispig. Häll av vattnet och torka på papper. Blanda ihop vinägretten och skeda över vid servering
Picklad svamp
Koka upp ingredienserna till lagen. Dela svampen i mindre bitar och låt koka upp i lagen. Låt svampen svalna i lagen i ca 30 min.