
Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing
Ingredienser
Lårfilé Koreansk BBQ
Gurkkimchi
Heta böngroddar
Chilidressing
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.
Så här gör du
Grilla lårfiléerna ca. 3-4 minuter på varje sida.
Flytta kycklinglårfiléerna till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 70 grader.
Gurkkimchi
Skär i gurkan i stavar och salta lätt. Blanda ordentligt med kimchibas och skuren salladslök. Toppa med chilirostad (eller vanlig rostad sesam) och stoppa i en burk med tätt lock.
Heta böngroddar
Koka upp en kastrull med vatten och koka böngroddarna snabbt i ca. 1 minut. Häll av vattnet och spola kallt. Smaka upp böngroddarna med sesamolja, soja och koreanskt chilipulver samt limesaft.
Chilidressing
Blanda majonnäsen ordentligt med Gochujang och ananasjuice.
Servering
Plocka salladsbladen och lägg i iskallt vatten för att få dem krispiga. Låt rinna av ordentligt. Använd gärna en salladsslunga. Skiva upp kycklingen tunt och lägg på salladsbladen. Toppa med gurkkimchi, heta böngroddar och chilidressing. Det ska bli som ”wraps”. Det är även gott att tillsätta picklad rödlök och rostad lök och servera med kokt sushiris.
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad