
Koreansk kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing
Ingredienser
Lårfilé Koreansk BBQ
Gurkkimchi
Heta böngroddar
Chilidressing
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.
Så här gör du
Koreansk kyckling
Vispa ihop gochujang, soja, honung, vatten och sesamolja. Gnid in kycklingen och låt marineras i ca 30 minuter
Grilla eller stek lårfiléerna ca 3-4 minuter på varje sida.
Flytta kycklinglårfiléerna till indirekt värme. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70 grader.
Gurkkimchi
Skär gurkan i stavar och salta lätt. Blanda ordentligt med kimchibas och skuren salladslök.
Toppa med chilirostad (eller vanliga rostade sesamfrön) och stoppa i en burk med tätt lock.
Heta böngroddar
Koka upp en kastrull med vatten och koka böngroddarna snabbt i ca. 1 minut.
Häll av vattnet och spola kallt. Smaka upp böngroddarna med sesamolja, soja och koreanskt chilipulver samt limesaft.
Chilidressing
Blanda majonnäsen ordentligt med gochujang och ananasjuice.
Servering
Plocka salladsbladen och lägg i iskallt vatten för att få dem krispiga. Låt rinna av ordentligt. Använd gärna en salladsslunga.
Skiva upp kycklingen tunt och lägg på salladsbladen.
Toppa med gurkkimchi, heta böngroddar och chilidressing. Det ska bli som ”wraps”. Det är även gott att tillsätta picklad rödlök och rostad lök och servera med kokt sushiris.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese