
Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing
Ingredienser
Lårfilé Koreansk BBQ
Gurkkimchi
Heta böngroddar
Chilidressing
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.
Så här gör du
Grilla lårfiléerna ca. 3-4 minuter på varje sida.
Flytta kycklinglårfiléerna till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 70 grader.
Gurkkimchi
Skär i gurkan i stavar och salta lätt. Blanda ordentligt med kimchibas och skuren salladslök. Toppa med chilirostad (eller vanlig rostad sesam) och stoppa i en burk med tätt lock.
Heta böngroddar
Koka upp en kastrull med vatten och koka böngroddarna snabbt i ca. 1 minut. Häll av vattnet och spola kallt. Smaka upp böngroddarna med sesamolja, soja och koreanskt chilipulver samt limesaft.
Chilidressing
Blanda majonnäsen ordentligt med Gochujang och ananasjuice.
Servering
Plocka salladsbladen och lägg i iskallt vatten för att få dem krispiga. Låt rinna av ordentligt. Använd gärna en salladsslunga. Skiva upp kycklingen tunt och lägg på salladsbladen. Toppa med gurkkimchi, heta böngroddar och chilidressing. Det ska bli som ”wraps”. Det är även gott att tillsätta picklad rödlök och rostad lök och servera med kokt sushiris.
Kronfågel har många produkter som är färdigkryddad under BBQ kyckling. Så gör det enkelt för dig och låt oss sätta krydda på din kyckling.
Här hittar du massor med inspiration till fler recept med BBQ kyckling. Grilla tills du har 70 grader i kycklingen utan ben och kyckling med ben bör ha 82 grader invid benet vid tjockaste stället. Då vet du att den är genomstekt och klar.
Lycka till vid grillen!