BBQ2022_Korean_Larfile_staende_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

60 min | Enkelt

Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.

Ingredienser

Lårfilé Koreansk BBQ

Gurkkimchi

2 st
gurkor, skurna i stavar
4 msk
kimchibas (finns färdig på flaska)
4 st
salladslök, tunt skivade
2 msk
rostade sesamfrön

Heta böngroddar

300 g
böngroddar
0.5 msk
sesamolja
2 msk
soja
1 tsk
koreanskt chilipulver
1 tsk
limesaft

Chilidressing

2 dl
majonnäs
1 msk
gochujang (koreansk chilipasta)
1 msk
ananasjuice (eller spadet från inlagd ananas)

Tillbehör

2 krukor
salladsblad, gärna i olika färger
rostad lök
picklad rödlök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.

Så här gör du

Grilla lårfiléerna ca. 3-4 minuter på varje sida.

Flytta kycklinglårfiléerna till indirekt värme och pensla på glazen. Kycklingen är klar vid en innertemperatur på 70 grader.

Gurkkimchi

Skär i gurkan i stavar och salta lätt. Blanda ordentligt med kimchibas och skuren salladslök. Toppa med chilirostad (eller vanlig rostad sesam) och stoppa i en burk med tätt lock.

Heta böngroddar

Koka upp en kastrull med vatten och koka böngroddarna snabbt i ca. 1 minut. Häll av vattnet och spola kallt. Smaka upp böngroddarna med sesamolja, soja och koreanskt chilipulver samt limesaft.

Chilidressing

Blanda majonnäsen ordentligt med Gochujang och ananasjuice.

Servering

Plocka salladsbladen och lägg i iskallt vatten för att få dem krispiga. Låt rinna av ordentligt. Använd gärna en salladsslunga. Skiva upp kycklingen tunt och lägg på salladsbladen. Toppa med gurkkimchi, heta böngroddar och chilidressing. Det ska bli som ”wraps”. Det är även gott att tillsätta picklad rödlök och rostad lök och servera med kokt sushiris.