BBQ2022_Korean_Larfile_staende_1000x1000
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Koreansk kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

60 min | Enkelt

Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.

Ingredienser

Lårfilé Koreansk BBQ

2 msk
gochujang (koreansk chilipasta)
2 msk
soja
1 msk
honung
2 msk
vatten
1 tsk
sesamolja

Gurkkimchi

2 st
gurkor, skurna i stavar
4 msk
kimchibas (finns färdig på flaska)
4 st
salladslök, tunt skivade
2 msk
rostade sesamfrön

Heta böngroddar

300 g
böngroddar
0.5 msk
sesamolja
2 msk
soja
1 tsk
koreanskt chilipulver
1 tsk
limesaft

Chilidressing

2 dl
majonnäs
1 msk
gochujang (koreansk chilipasta)
1 msk
ananasjuice (eller spadet från inlagd ananas)

Tillbehör

2 krukor
salladsblad, gärna i olika färger
rostad lök
picklad rödlök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Låt dig inspireras av Korean BBQ. Grilla och skiva kycklingen och rulla in den i salladsblad.

Så här gör du

Koreansk kyckling

Vispa ihop gochujang, soja, honung, vatten och sesamolja. Gnid in kycklingen och låt marineras i ca 30 minuter

Grilla eller  stek lårfiléerna ca 3-4 minuter på varje sida.

Flytta kycklinglårfiléerna till indirekt värme. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 70 grader.

Gurkkimchi

Skär gurkan i stavar och salta lätt. Blanda ordentligt med kimchibas och skuren salladslök.

Toppa med chilirostad (eller vanliga rostade sesamfrön) och stoppa i en burk med tätt lock.

Heta böngroddar

Koka upp en kastrull med vatten och koka böngroddarna snabbt i ca. 1 minut.

Häll av vattnet och spola kallt. Smaka upp böngroddarna med sesamolja, soja och koreanskt chilipulver samt limesaft.

Chilidressing

Blanda majonnäsen ordentligt med gochujang och ananasjuice.

Servering

Plocka salladsbladen och lägg i iskallt vatten för att få dem krispiga. Låt rinna av ordentligt. Använd gärna en salladsslunga.

Skiva upp kycklingen tunt och lägg på salladsbladen.

Toppa med gurkkimchi, heta böngroddar och chilidressing. Det ska bli som ”wraps”. Det är även gott att tillsätta picklad rödlök och rostad lök och servera med kokt sushiris.

Hej, visste du att?

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.