Grillad kycklingfilé med chipotleglaze med honungsrostade morötter, sesamfrön och hummus
Ingredienser
Grillad kycklingfilé
honungsrostade morötter
hummus
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad kycklingfilé med rökig chipotleglaze balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus.
Så här gör du
Grilla kycklingfilé med chipotleglaze
Blanda ihop ingredienserna till chipotleglazen.
Grilla bröstfiléerna på högvärme ca 5 minuter på varje sida. Pensla 2-3 ggr med chipotleglazen. Kycklingen är klar när när innertemperaturen är 70 grader.
Honungsrostade morötter
Sätt ungen på 225 grader.
Skala morötterna om det behövs annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela vitlöken i mellanstora klyftor. Dela citronen.
Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering.
Lägg morötterna och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter. Lägg citronhalvorna på plåten och rosta ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen och ringla honung över morötterna. Sätt in formen i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.
Hummus
Mixa kikärtorna. Tillsätt tahini, olivolja, citronsaft, kryddor och smaka av med salt och peppar.
TIPS! Om du använder okokta kikärtor, lägg dem i blöt över natten. Om du använder färdigkokta, skölj dem noga.
Kyckling och glaze är en match in heaven. Här hittar du ytterligare ett recept med kyckling och smaksättningen med chipotleglaze.
Testa vår Bosarpkyckling!