
Stekt kycklingfilé med currysås och rostad blomkål
Ingredienser
Stekt kycklingbröst
Currysås
Rostad blomkål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk "svensk" currysås tillsammans med Chicky kycklingfiléer. Gott helt enkelt
Så här gör du
Börja med att steka kycklingen
Tina kycklingen. Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.
Currysås
Fräs curry och rivet äpple tillsammans med chilin i smör ca 1 min. Tillsätt grädde, kycklingfond och koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.
Rosta blomkålen
Gnid in en blomkål med olivolja och salt och peppar. Skär den i mindre bitar och rosta av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Blanda den med skivad salladslök, chili och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera kyckling och rostad blomkål tillsammans med ris.
Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi