Stinas-kycklingpanna-med-morot,-schalottenlök-och-krutonger
(8 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stinas Kycklingpanna med morot, schalottenlök och krutonger

75 min | Enkelt

STINAS KYCKLINGPANNA MED FÄRSKA GRÖNSAKER. Originalet har smak av paprika, lök, vitlök, tomat och timjan.

Ingredienser

300 g
morot, skuren
150 g
broccoli
2
vitlöksklyftor, krossade
2
bananschalottenlökar, halverade
2 skivor
ljust surdegsbröd
2 msk
olivolja
Babyspenat till servering
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

STINAS KYCKLINGPANNA MED FÄRSKA GRÖNSAKER. Originalet har smak av paprika, lök, vitlök, tomat och timjan.

Så här gör du

Värm ugnen till 200 grader (175 grader för varmluftsugn). Använd inte grill eller snabbuppvärmning. Tag av locket före tillagning, sätt in formen på mittgallret i 200 c varm ugn / varmluftsugn 175 c (djupfryst).

Halvera under tiden schalottenlök, krossa vitlöksklyftorna, och skär ner moroten i mindre bitar.

När det är cirka 40 minuter kvar av kycklingen lägger du på lök, vitlök och morötter i pannan. Låt rosta i mitten av ugnen.

Sväng runt krutongerna i oljan, salta och lägg ner i formen tillsammans med broccoli när det är cirka 20 minuter kvar av kycklingen.

Rosta tills kycklingen är genomlagad och moroten mjuk.

Djupfryst kyckling tar cirka 60 minuter, och tinad cirka 50 minuter. Tips är att sätta en termometer intill benet i den största biten. Kycklingen är god och saftig vid en innertemperatur på 82 grader.

Toppa med lite fräscht bladgrönt och servera gärna tillsammans med en god pasta.

Smaklig måltid!

Visste du att?

Stinas kycklingpanna original (1100 g) från Kronfågel innehåller svensk styckad kyckling 88% vatten, salt, paprika, lök, svartpeppar, tomat, vitlök, koriander, timjan, palsternacka, kycklingbuljong (kyckling, salt), kryddextrakt (rosmarin), druvsocker, surhetsreglerande medel (citronsyra).

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!