
Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken.
Skala och skär sötpotatisen i bita – strimla lårfilén.
Koka upp grytan tills all sås är borta. Lägg ner potatisen och haricotsvertsen i en matberedare tillsammans med créme fraiche och mixa till en puré. Blanda sedan ner ägg och smaka av med salt. Dela kycklingen med händerna.
Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på kycklingen och grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!


Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling