
Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg sötpotatis och haricots verts, lök, vitlök och kryddor i en ugnsform. Baka i ca 30 minuter i ugnen. Lägg allt i en matberedare och tillsätt crème fraiche. Mixa till en puré. Blanda ner ägg och smaka av med salt.
Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek i varmluftsugn på 150 gr C° (175 gr C° i vanlig ugn). Ca 15 minuter. Skiva upp kycklingen.
Bred ut puré-blandningen i pajskalet och toppa med kyckling. Grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese