Höstig kycklingpajmed sötpotatis
60 min | Enkelt
Ingredienser
Pajdeg
3 dl
vetemjöl
125 g
smör
2 msk
vatten
Fyllning
500 g
Lårfilé
4 msk
olivolja
2
gul lök, riven
2
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
ingefära
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2
sötpotatisar, skalade och skurna
150 g
haricots verts
2 dl
crème fraiche
3
ägg
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken.
Skala och skär sötpotatisen i bita – strimla lårfilén.
Koka upp grytan tills all sås är borta. Lägg ner potatisen och haricotsvertsen i en matberedare tillsammans med créme fraiche och mixa till en puré. Blanda sedan ner ägg och smaka av med salt. Dela kycklingen med händerna.
Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på kycklingen och grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!