Kycklingpaj-med-sötpotatis
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Höstig kycklingpajmed sötpotatis

60 min | Enkelt

En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.

Ingredienser

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
125 g
smör
2 msk
vatten

Fyllning

800 g
Lårfilé
4 msk
olivolja
2
gul lök, riven
2
vitlöksklyftor, pressade
2 tsk
ingefära
0.5 tsk
gurkmeja
0.5 g
saffran
2
sötpotatisar, skalade och skurna i bitar
150 g
haricots verts
2 dl
crème fraiche
3
ägg
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°.

Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.

Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i bitar.

Lägg sötpotatis och haricots verts, lök, vitlök och kryddor i en ugnsform. Baka i ca 30 minuter i ugnen. Lägg allt i en matberedare och tillsätt crème fraiche. Mixa till en puré. Blanda ner ägg och smaka av med salt.

Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek i varmluftsugn på 150 gr C° (175 gr C° i vanlig ugn). Ca 15 minuter. Skiva upp kycklingen.

Bred ut puré-blandningen i pajskalet och toppa med kyckling. Grädda ca 40 minuter i ugnen.

Toppa med lite kokt haricots verts.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!