
Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken.
Skala och skär sötpotatisen i bita – strimla lårfilén.
Koka upp grytan tills all sås är borta. Lägg ner potatisen och haricotsvertsen i en matberedare tillsammans med créme fraiche och mixa till en puré. Blanda sedan ner ägg och smaka av med salt. Dela kycklingen med händerna.
Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på kycklingen och grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad