
Höstig kycklingpajmed sötpotatis
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé fulländar ditt matbord i höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och mer så kommer denna paj bli riktigt lyckad.
Så här gör du
Sätt ugnen på 200°.
Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar.
Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg sötpotatis och haricots verts, lök, vitlök och kryddor i en ugnsform. Baka i ca 30 minuter i ugnen. Lägg allt i en matberedare och tillsätt crème fraiche. Mixa till en puré. Blanda ner ägg och smaka av med salt.
Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek i varmluftsugn på 150 gr C° (175 gr C° i vanlig ugn). Ca 15 minuter. Skiva upp kycklingen.
Bred ut puré-blandningen i pajskalet och toppa med kyckling. Grädda ca 40 minuter i ugnen.
Toppa med lite kokt haricots verts.
Smaklig måltid!


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel