Kycklingfärsknyten och grillade köttbullar med bröd
Ingredienser
Kycklingfärsknyten 12st
Grillade köttbullar
Glöggketchup
Topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fira advent med barnen. Markiz Tainton bjuder på två snabba recept som passar perfekt till det barnvänliga glöggminglet.
Så här gör du
Kycklingfärsknyten
Låt löken svettas i en stekpanna med lite smör och salt. Tillsätt färsen och stek tills den är färdig. Tillsätt tomatpuré och ingefära och resterande kryddor. Riv i apelsinskal och pressa i apelsinsaft.
Blanda runt så att allt är täckt av tomatpurén, smaka av med salt och peppar och ta sedan av stekpannan från spisen och låt svalna lite.
Pensla muffinsformarna med smör/margarin/olja. Skär smördegen i ca 10×10 cm fyrkanter och kavla ut lite. Lägg ner dem i muffinsplåten. Försök täcka kanterna i själva muffinsformen så att inte fyllningen fastnar i muffinsplåten. Fördela färsröran i de smördegsklädda muffinsformarna nästan ända upp till kanten.
Stansa ut stjärnor med stjärnkaksform. Placera stjärnorna på toppen av färspajerna och pensla tunt lager med äggblandningen.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Grillade köttbullar och glöggketchup
Trä upp köttbullar på spett. Grilla varsamt, cirka 3 minuter. Vänd spetten då och då.
Koka ihop glöggen tills det återstår ca 2 msk vätska, blanda ner den i ketchupen och smaka av med rikligt med nymald svartpeppar. (Om barnen är känsliga hoppa över svartpeppar.) Värm bröden på grillen.
Lägg de grillade kycklingbullespettet i brödet och dra ut spettet. Toppa med glöggketchup och topping, t ex senap och rostad lök.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd