Grill_ute_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingfärsknyten och grillade köttbullar med bröd

45 min | Enkelt

Fira advent med barnen. Markiz Tainton bjuder på två snabba recept som passar perfekt till det barnvänliga glöggminglet.

Ingredienser

Kycklingfärsknyten 12st

3 pkt
smördeg, färsk
1 st
gul lök, finhackad
1 msk
tomatpuré
25 g
riven ingefära
2 krm
kanel
2 krm
kryddpeppar
1 tsk
nejlika, mald
1 st
apelsin, saft och skal
1 st
kycklingbuljongtärning
salt och peppar
1 st
ägg för pensling

Grillade köttbullar

8 st
blötlagda spett
8 st
korvbröd

Glöggketchup

2 dl
glögg
1 dl
ketchup
svartpeppar från kvarnen

Topping

senap
rostad lök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fira advent med barnen. Markiz Tainton bjuder på två snabba recept som passar perfekt till det barnvänliga glöggminglet.

Så här gör du

Kycklingfärsknyten

Låt löken svettas i en stekpanna med lite smör och salt. Tillsätt färsen och stek tills den är färdig. Tillsätt tomatpuré och ingefära och resterande kryddor. Riv i apelsinskal och pressa i apelsinsaft.

Blanda runt så att allt är täckt av tomatpurén, smaka av med salt och peppar och ta sedan av stekpannan från spisen och låt svalna lite.

Pensla muffinsformarna med smör/margarin/olja. Skär smördegen i ca 10×10 cm fyrkanter och kavla ut lite. Lägg ner dem i muffinsplåten. Försök täcka kanterna i själva muffinsformen så att inte fyllningen fastnar i muffinsplåten. Fördela färsröran i de smördegsklädda muffinsformarna nästan ända upp till kanten.

Stansa ut stjärnor med stjärnkaksform. Placera stjärnorna på toppen av färspajerna och pensla tunt lager med äggblandningen.

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Grillade köttbullar och glöggketchup

Trä upp köttbullar på spett. Grilla varsamt, cirka 3 minuter. Vänd spetten då och då.

Koka ihop glöggen tills det återstår ca 2 msk vätska, blanda ner den i ketchupen och smaka av med rikligt med nymald svartpeppar. (Om barnen är känsliga hoppa över svartpeppar.) Värm bröden på grillen.

Lägg de grillade kycklingbullespettet i brödet och dra ut spettet. Toppa med glöggketchup och  topping, t ex senap och rostad lök.